17.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Irma indbyder kunder til at tage del i klimakampen

Irma inviterer københavnske medlemmer og kunder til oplæg og samtaler om klimabevidsthed over de næste par måneder.

Irma vil gøre kunder mere klimabeviste i deres hverdag og vejlede til at forbrug mindre, ved at invitere kunder til klimaoplæg. Møderne bliver afholdt i september og oktober, forud for C40 mødet, den 9. oktober, hvor København er vært.

”Tiden er kommet til, at vi har en ny form for kommunikation med vores kunder. Klimaet optager dem som aldrig før, og vi oplever et behov for mere viden. Derfor inviterer vi vores medlemmer, som bor i København, til at være nysgerrige på hvordan vi sammen kan passe bedre på klimaet,” siger direktør for Irma Søren Steffensen.

Læs også: Irma certificeret i god energi

De kommende uger holdes de første oplæg inden for tre områder i Irma-butikker i København. Medlemmerne har kunnet vælge, hvad de gerne vil vide mere om. Langt størstedelen har svaret, at de er nysgerrige på, hvordan de kan passe bedre på klimaet i hverdagen.

Første arrangement afholdes mandag den 16. september i Irma Frederiksborggade. Her fortæller Anna Esbjørn fra den grønne tænketank Concito om klimavenligt byggeri. Det næste arrangement finder sted den 19. september i Irma Platan. Her vil Dansk Cyklistforbunds direktør Klaus Bondam fortælle om klimavenlig transport. Det sidste butiksarrangement afholdes den 25. september i Irma Ndr. Fasanvej, hvor kokken Sven Møller fortæller om klimavenlig mad.

Gode råd til at forbruge mindre
”Det er nok aldrig set før, at en supermarkedskæde opfordrer kunderne til at købe mindre af de varer, som supermarkedskæden sælger. Men vi gør det, fordi vi mener, at vi har pligt til at oplyse vores kunder om hvordan de kan påvirke klimaet ved for eksempel at spise mindre, men bedre – og det er også et synspunkt, der vækker genklang hos vores kunder,” siger Søren Steffensen.

Læs også: Dilemmaer omkring bæredygtighed – indkøb skal gøre en forskel

Sammen med tegneren og filminstruktøren Anders Morgenthaler har Irma udviklet en række gode råd til, hvordan man selv kan gøre noget for klimaet med sine fødevarer. Derfor er der i Irmas tilbudsavis ugentligt afsat plads til råd om eksempelvis at spise mindre oksekød, drikke vand fra hanen og andre budskaber, som er forholdsvis utraditionelle for en supermarkedskæde.

- MGC

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere