08.11.2016  |  Medarbejder

ISS og Logistikkompagniet vinder CSR People Prize 2016

Både ISS og Logistikkompagniet gør en særlig indsats for at inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet og er derfor løbet med årets CSR People Prize 2016, fortæller juryen.

Lager- og logistikvirksomheden Logistikkompagniet og servicevirksomheden ISS Facility Services vandt mandag den 7. november CSR People Prize 2016.

CSR People Prize bliver uddelt af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), og blev i år overrakt som afslutning på konferencen ’Danske Pionerer for Bæredygtighed’ i Industriens Hus, København.

Inklusion af udsatte
Begge virksomheder vandt prisen grundet deres indsats for at inkludere særligt udsatte befolkningsgrupper på arbejdsmarkedet.

Logistikkompagniet, der vandt prisen under kategorien ’mindre virksomheder’, samarbejder med kommuner om integrationsforløb for flygtninge og har samtidig fokus på at tage imod udsatte unge.

”Logistikkompagniet er et glimrende eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at drive en forretning i vækst samtidig med, at man inkluderer mennesker med fysiske, psykiske og sociale problemer på arbejdspladsen. Det er et eksempel til efterfølgelse”, siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for videns- og netværkshuset Cabi.

Læs også: Virksomheder kan hjælpe flygtninge ved at fastholde tyrkiske leverandører

ISS, der vandt i kategorien ’store virksomheder’, udmærker sig ved at bruge sin størrelse til at skabe nye modeller, metoder og viden om, hvordan virksomheder kan arbejde med og udvide deres sociale ansvar. ISS har blandt andet udviklet en businesscase, som dokumenterer, at der er en økonomisk gevinst ved mangfoldigt sammensatte medarbejderteams.

”Vi vil gerne have, at vores virksomhed er mangfoldig og afspejler samfundet, og der er ingen tvivl om, at vores arbejde med udsatte ledige også giver os et bedre og mere mangfoldigt kandidatfelt, når vi skal besætte vores stillinger. For ISS er det fuldstændig afgørende, at vi har adgang til kvalificeret arbejdskraft, så på den måde griber vores arbejde med udsatte ledige direkte ind i vores kerneforretning”, siger Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Danmark.

Læs også: Rapportering skal give respekt

CSR People Prize har været uddelt af VFSA siden 1998. Prisen uddeles i to kategorier; en til mindre virksomheder (under 100 ansatte) og en til store virksomheder (over 100 ansatte).

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere