13.12.2022 | Samfund
Juleindsamling til gavn for gadens folk
Indhold fra partner Hvad er dette?
Dagrofa Foodservice har valgt at gøre en ekstra indsats for at skabe gode og nærende madoplevelser for gadens folk ved at iværksætte en juleindsamling til fordel for organisationen JunkFood.
Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København, som har brug for sund og nærende kost.
Dagrofa Foodservice støtter løbende initiativet ved at donere overskudsvarer. En opgørelse viser, at vi fra 1. januar 2022 til 1. oktober har leveret mere end 12 tons fødevarer, hvilket svarer til ca. 30.000 måltider mad.
Men der er brug for en ekstra hjælpende hånd, når vi nu går ind i årets koldeste måneder. Derfor har vi oprettet en dedikeret juleindsamling, hvor alle donationer går ubeskåret til JunkFood.
Desirée Breel, HR-chef i Dagrofa Foodservice, fortæller:
- Vi har et tæt og meget givende samarbejde med JunkFood, der yder en unik indsats for at skabe gode madoplevelser for nogle af samfundets mest udsatte året rundt. Med vores juleindsamling ønsker vi at gøre en forskel for mennesker, som har brug for en ekstra hånd og et varmt måltid mad. Derfor opfordrer vi vores leverandører, kunder, kolleger og alle andre til at give et bidrag til JunkFood. Et bidrag på 25 kroner svarer til et måltid mad, og derfor kan selv mindre donationer have stor betydning.
For at kickstarte juleindsamlingen Dagrofa Foodservice besluttet at donere de første 5.000 kroner!
Du kan støtte juleindsamlingen ved at donere et beløb via Mobile Pay 458568.
Fakta om JunkFood:
- JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
- Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
- Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
- Læs mere på www.junkfood.dk
Fakta om Dagrofa Foodservice:
- Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
- Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
- Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
- Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
- Læs mere på www.dgfs.dk.
Samfund

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk
Den 24. august afholder organisationen festmiddag i forbindelse med Copenhagen Cooking. Festmiddagen er til fordel for gadens folk, som JunkFood hver dag uddeler gratis måltider til. Dagrofa Foodservice donerer alle råvarerne til festmiddagen.
Indhold fra partner
Samfund

Dagrofa Foodservice hjælper Cooking for a Cause med at samle penge ind til SMILFonden
Cooking for a Cause er et frivilligt gastronomisk initiativ, der har til formål at samle penge ind til meningsfulde formål. I år er Dagrofa Foodservice med som sponsor for første gang.
Indhold fra partner
Samfund

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk
Den 24. august afholder organisationen festmiddag i forbindelse med Copenhagen Cooking. Festmiddagen er til fordel for gadens folk, som JunkFood hver dag uddeler gratis måltider til. Dagrofa Foodservice donerer alle råvarerne til festmiddagen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Dagrofa satser på økologi og miljø trods et presset marked
Til trods for at det økologiske marked er kommet under pres grundet den høje inflation, øgede Dagrofa i 2022 det samlede salg af økologiske varer med 7 procent i forhold til 2021. Det skal ses i lyset af, at det totale detailsalg af økologi i Danmark dale
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Digitalt værktøj medfører markant reduktion af madspild i butikkerne hos Dagrofa Foodservice
I marts begyndte de 30 Cash&Carry-butikker i Dagrofa Foodservice at bruge det digitale værktøj Whywaste, hvilket har medført en markant reduktion af madspild. Hos Dagrofa Foodservice i Hjørring er både butikschef og medarbejdere begejstrede for tiltaget.
Indhold fra partner
Samfund

Mere end 41.000 måltider doneret til gadens folk
Dagrofa Foodservice donerede i 2022 mere end 16,5 tons overskudsfødevarer til organisationen JunkFood, der laver nærende måltider til nogle af samfundets mest socialt udsatte i København.
Indhold fra partner