03.06.2019  |  Medarbejder

Juletræsvirksomhed fletter verdensmål ind i sin forretningsmodel

Siden 2008 har Fair Trees produceret juletræer, der både tager hensyn til mennesker og natur. Målet har været at forbedre vilkårene for kugleplukkere i Georgien.

For 11 år siden startede Marianne Bols fra Brædstrup i Midtjylland konceptet Fair Trees, der består af bæredygtig produktion af juletræer. I 2011 blev projektet tildelt World Fair Trade-certifikatet som den første juletræsproducent i verden.

Læs også: Nyt projekt skal fremme et godt arbejdsfællesskab og reducere stress

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det har især handlet om at forbedre levevilkårene og arbejdsforholdene for kugleplukkerne i Georgien, der var vant til at indsamle juletræsfrø fra kogler i op til 30 meters højde - uden nødvendigt sikkerhedsudstyr.

”Med Fair Trees har vi villet sikre kogleplukkerne ordentlig løn, sikkerhedskursus og klatreudstyr af højeste EU-standard”, siger Marianne Bols.

Investering i lokalområdet
For hvert solgt juletræ donerer Fair Trees et beløb til Fair Trees Fonden. Fonden støtter lokalt i Georgien og bidrager til forbedring af levevilkårene. Det sker i form af uddannelse og sundhed, hvor der bl.a. er åbnet en tandklinik i regionen. Seneste tiltag er brystcancerscreening til regionens kvinder.

”Set med mine øjne er det afgørende, at vi som producenter giver noget tilbage og bidrager positivt til udviklingen i de områder, som skaber grundlaget for vores forretning – og i sidste ende også for, at forbrugerne kan danse om juletræet med god samvittighed”, siger Marianne Bols.

Læs også: Social kapital styrker danske mejerier

Udover de ovennævnte tiltag har fonden også indgået samarbejde med en række sociale organisationer såsom Røde Kors, Red Barnet og SOS-børnebyer.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere