09.05.2019  |  Medarbejder

Nyt projekt skal fremme et godt arbejdsfællesskab og reducere stress

Antallet af stressramte erhvervsaktive i Danmark er stigende, og WHO forudser, at stress og depression bliver en af de største sygdomsfaktorer i 2020. Derfor er en række virksomheder og konsulenthuse gået sammen om at udvikle et værktøj, der skal fremme arbejdsfællesskaber.

Stress og depression bliver de største sygdomsfaktorer blandt erhvervsaktive i 2020, ifølge WTO. Derfor er seks danske virksomheder og to konsulenthuse gået sammen om at udvikle et værktøj, der skal forebygge og reducerer stress ved at fremme arbejdsfællesskaber.

Læs også: Social kapital styrker danske mejerier

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Projektet hedder Core Culture og partnerne i projektet tæller konsulenthusene ArbejdsmiljøCentret og Projekthuset Aron samt seks private virksomheder fra forskellige brancher: Tivoli, boligselskabet HAB, Aarhus Vand, biotekvirksomheden Chr. Hansen, Nordic Computer og materieludlejeren GSV.

”På de seks partnervirksomheder har vi igennem projektet fokus på mundtlig og skriftlig dialog og de fysiske omgivelser for at styrke arbejdsfællesskaberne”, fortæller Hanne Christensen, der er partner i Projekthuset Aron.

I løbet af projektet skal der udvikles en ny arbejdsfællesskabskultur med udgangspunkt i den enkelte virksomheds praksis, politikker og procedurer. Herunder er sprog og kommunikation i fokus. Det samme er tydelige rammer, retninger og mål.

”I slutningen af projektet forventer vi at have skabt endnu stærkere arbejdsfællesskaber på hver af de seks partnervirksomheder, så sygefravær og personaleomsætning på grund af stress er reduceret, og produktiviteten er øget”, siger Hanne Christensen.

Ledelsesværktøj der kan bruges af andre
Erfaringerne fra de seks partnervirksomheder opsamles undervejs og skal bruges til at udvikle et ledelsesværktøj, der kan anvendes af andre virksomheder.

”Vi ser ind i en meget foranderlig fremtid, hvor forandringerne foregår hurtigere og hurtigere med nye processer, produkter, opgaver og ikke mindst nye roller og samarbejdsformer for medarbejderne. Vi kan frygte, at nogle får svært ved at omstille sig, er usikre på det ukendte og måske rammes af stress”, siger HR-chef for Aarhus Vand, Peter Holm, og tilføjer:

”Så hvordan gør vi folk mere trygge og robuste? Vi kan ikke sætte udviklingen i stå, men vi kan skabe trygge rammer for forandringerne. Det kan vi gøre ved at fokusere og kigge mere på kerneopgaven. Med Core Culture-projektet får vi mulighed for at bidrage til at løse udfordringen og udvikle et værktøj, der kan komme samfundet til gavn”.

Projektet støttes af Velliv Foreningen med 2,4 millioner kroner.

Læs også: Faldgruber og fordele ved mikrochips sat ind i hånden

”Der er stor efterspørgsel på løsninger, der kan forebygge stress. Derfor er det vigtigt, at arbejdsmiljøeksperter og virksomheder går sammen om at finde nye løsninger, der virker. Forsøget bliver en del af den store indsats, der ligger i at fremme danskernes mentale sundhed i en tid, hvor symptomer på stress, angst og depression er blevet en ny folkesygdom”, siger foreningens programchef, Lars Bo Pedersen.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere