21.04.2016  |  Klima, miljø og energi

København er trækplaster for bæredygtige mode-begivenheder

I forbindelse med afholdelsen af Copenhagen Fashion Summit i maj har flere store internationale spillere inden for bæredygtig mode- og tekstil valgt også at lægge deres events i den danske hovedstad.

Når verdens største begivenhed for bæredygtig mode, Copenhagen Fashion Summit, finder sted om få uger, vil den ikke stå alene. Flere internationale organisationer og virksomheder har nemlig valgt at lægge deres årlige topmøder og begivenheder i København i samme uge. Det gælder blandt andet Sustainable Apparel Coalition (SAC) og Planet Textiles.

Læs også: Modebranchens nye bæredygtighedsværktøj - galt eller genialt?

Og det er en stor fordel, at så mange store begivenheder finder sted i samme by, lyder det fra SAC’s administrerende direktør Jason Kibbey.

”At så mange store og vigtige internationale modebegivenheder som Copenhagen Fashion Summit samt Planet Textiles’ og Sustainable Apparel Coalitions årsmøder samles på et sted øger bevågenheden på bæredygtig mode, og vores fælles budskab kan derfor nå meget længere og bredere ud. Og lige København er det ideelle sted at lægge samtlige events, da Copenhagen Fashion Summit allerede er så veletableret og tiltrækker så mange gæster”, siger Jason Kibbey.

Forskellige begivenheder
I løbet af ugen bliver der fuld knald på de bæredygtige arrangementer. SAC, der er verdens største sammenslutning inden for bæredygtig mode, skyder ugen i gang med deres årlige Full Membership Meeting fra 9.-10. maj i DR Koncerthuset. På årsmødet, som afholdes af sammenslutningens medstiftere H&M i samarbejde med Danish Fashion Institute, Bestseller og IC Group, vil branchens bæredygtighedsværktøj Higg-indekset blive diskuteret. Blandt deltagerne er store internationale modehuse som Nike, Burberry og Marc Jacobs .

Den 9.-12. maj finder Youth Fashion Summit sted for tredje gang. Her samles 100 særligt udvalgte studerende fra hele verden for at give deres bud på en bæredygtig modebranche. Den 11. maj afholdes den første udgave af Educators Summit, som inviterer undervisere fra hele verden til et møde, hvor der skal udveksles idéer om integrationen af bæredygtighed i undervisningen.

Læs også: H&M og M.I.A. sammen i den gode genbrugssags tjeneste

Og der er endnu flere bæredygtige arrangementer på programmet. Nedenfor kan du få et overblik over dem:  

9.-10. maj: Sustainable Apparel Coalition Full Membership Meeting
9.-12. maj: Youth Fashion Summit
11. maj: Planet Textiles 2016 - The Sustainable Textile Summit
11. maj: Educators Summit
11. maj: Manufacture Scandinavia
11. maj: Seminar om bæredygtig svensk mode ved den svenske ambassade
12. maj: Copenhagen Fashion Summit
12.-13. maj: Fabric of Change Exchange
12. maj: Better Work møde
12.-13. maj: The Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) Programme møde
13. maj: Møde om europæisk moderåd

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere