18.08.2017  |  Klima, miljø og energi

København har Europas tredje bedste delebiler

Den danske hovedstad har gode og billige delebilsordninger – så gode at København ender på en tredjeplads i en rangering af 27 europæiske hovedstæders ordninger.

Københavnerne er gode til at cykle, gode til at sortere affald og så er vi også gode til at dele biler. Det viser en undersøgelse fra shoppingportalen Shopalike.dk, der har analyseret og rangeret 27 europæiske hovedstæders evne til at dele om transportmidler som cykler, biler og scootere.

Læs også: Cirkulær økonomi skal redefinere vækst

Tjenester som DriveNow og Lets Go fungerer ifølge undersøgelsen så godt, at København lander på en tredjeplads over rangeringen af byernes delebilstilbud. Rangeringen er foretaget på baggrund af dels antallet af delebiler i byen og dels den gennemsnitlige pris per time.

Over København ligger Wien på en andenplads og Paris, som topper listen.

Paris er bedst til at dele det hele
Og det er ikke kun på listen over delebilsservicer, Paris ligger i toppen. Den franske hovedstad ligger på andenpladsen på de to andre rangeringer, hvilket giver en samlet topplacering, når det handler om at være god til at dele transportmidlerne.

Læs også: Teslas bæredygtige energimission

På den samlede rangering lander København på en 7. plads. En placering der er blevet trukket gevaldigt ned af scooter-listen, hvor København endnu ikke har nogen deleordninger. På listen over delecykelordninger ligger den danske hovedstad på en 6. plads.

Se alle tre rangeringer og læs mere om udfærdigelsen af undersøgelsen her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere