18.08.2017 | Klima, miljø og energi
København har Europas tredje bedste delebiler
Den danske hovedstad har gode og billige delebilsordninger – så gode at København ender på en tredjeplads i en rangering af 27 europæiske hovedstæders ordninger.
I gennemsnit koster det 108 kroner at køre rundt i en Københavner-delebil i én time, og der er cirka 10 biler til rådighed per 10.000 indbyggere. Arkivfoto.
Københavnerne er gode til at cykle, gode til at sortere affald og så er vi også gode til at dele biler. Det viser en undersøgelse fra shoppingportalen Shopalike.dk, der har analyseret og rangeret 27 europæiske hovedstæders evne til at dele om transportmidler som cykler, biler og scootere.
Læs også: Cirkulær økonomi skal redefinere vækst
Tjenester som DriveNow og Lets Go fungerer ifølge undersøgelsen så godt, at København lander på en tredjeplads over rangeringen af byernes delebilstilbud. Rangeringen er foretaget på baggrund af dels antallet af delebiler i byen og dels den gennemsnitlige pris per time.
Over København ligger Wien på en andenplads og Paris, som topper listen.
Paris er bedst til at dele det hele
Og det er ikke kun på listen over delebilsservicer, Paris ligger i toppen. Den franske hovedstad ligger på andenpladsen på de to andre rangeringer, hvilket giver en samlet topplacering, når det handler om at være god til at dele transportmidlerne.
Læs også: Teslas bæredygtige energimission
På den samlede rangering lander København på en 7. plads. En placering der er blevet trukket gevaldigt ned af scooter-listen, hvor København endnu ikke har nogen deleordninger. På listen over delecykelordninger ligger den danske hovedstad på en 6. plads.
Se alle tre rangeringer og læs mere om udfærdigelsen af undersøgelsen her.
-CHM
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.