05.07.2012  |  Kommunikation

København vinder international grøn pris

København har vundet EU-Kommissionens prestigefyldte pris European Green Capital Award for 2014. Det kan være med til at skabe en ny markedsføringsplatform, vurderer kommunen.

Københavnerne er flittige til at tage cyklen i stedet for bilen, de kan tage en svømmetur i havnens rene vand, og byen har lige præsenteret et CO2-regnskab, der går i den rigtige retning.

Derfor har København netop fået EU-Kommissionens pris som European Green Capital i 2014 foran 17 andre europæiske byer. Overborgborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, udtaler i en pressemeddelelse:

”Det er en international anerkendelse af vores målrettede indsats, og det er noget som københavnerne kan være rigtig stolte af hver gang, de træder op på cyklen eller tager en badetur i et af havnebadene,” siger han.

Læs også: København klar med ambitiøs klimaplan

Københavns Kommune forudser desuden, at titlen som Europas Grønne Hovedstad vil skabe en markedsføringsplatform, københavnske virksomheder kan bruge aktivt. Håbet er at den grønne sektor vil kunne profilere sig og drage fordel af prisen, og det kan være med til at skabe nye arbejdspladser til københavnerne, vurderer kommunen. 

Miljøborgmester ønsker forbedringer
I ni ud af 12 indsatsområder har den tekniske jury i EU vurderet København til at have gjort den bedste eller næstbedste indsats ud af alle 18 deltagere. Men Ayfer Baykal, teknik- og miljøborgmester, mener stadigvæk, er der er plads til forbedringer:

”København er på mange områder frontløber, men vores indsats stopper ikke her. Og vi har nogle klare målsætninger på de områder, hvor vi ikke scorer topkarakterer,” vurderer hun.

Hun nævner blandt andet, at kommunen skal have nedbragt luftforureningen i København og venter på grønt lys fra regeringen til at skærpe de såkaldte ”ren luft zoner”. Derudover ønsker hun, at københavnerne skal have bedre redskaber til at sortere affald.

Læs også: Frederiksbergs el-kurve knækker den forkerte vej

København overtager den 1. januar 2014 titlen som Europas Grønneste Hovedstad fra Nantes, Frankrig, der er indehaver af prisen for 2013.

Mere fra owg@horisontgruppen.dk

owg@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere