08.12.2017  |  Klima, miljø og energi

København vinder international klimapris for tredje gang

I denne uge blev Københavns Kommune sammen med ni andre byer hædret med en C40 Award i Chicago. Københavns Kommune fik en pris for sit arbejde med at overvåge energiforbruget i sine ejendomme.

København var blandt vinderne, da C40 Cities Award i denne uge blev uddelt i Chicago under overværelse af bl.a. USA’s tidligere præsident, Barack Obama.

Læs også: Bæredygtighedspris til alment boligselskab

Her kunne Københavns Kommune modtage klimaprisen for sit omfattende arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme.

”København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkelig stolt over, at København nu for tredje gang vinder C40s prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

København, hvor C40 i øvrigt har et permanent kontor, vinder samtidig klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den største by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger.

Overvågningssystem forbedrer energiforbrug
Bag energiovervågningssystemet står Københavns Ejendomme & Indkøb (KEID) og HOFOR, der startede med at bruge systemet i 100 pilotejendomme i 2015. Ved udgangen af 2017 har KEID installeret overvågning på 550 kommunale ejendomme, herunder skoler, daginstitutioner og kulturinstitutioner.

Med overvågningssystemet kan kommunen aflæse forbruget af el, vand og varme på timebasis og løbende justere og forbedre energiforbruget i bygningerne.

Energioptimering af bygningerne er en del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være den første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Læs også: København vinker endegyldigt farvel til kul

København vandt sammen med værtsbyen Chicago C40-prisen i kategorien for energieffektivitet og ren energi. C40 Awards er blevet uddelt siden 2013. København har vundet to gange før – i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere