19.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Københavnere udleder 40 procent mindre CO2

København har skåret 2,8 ton CO2 pr. indbygger og er dermed den grønneste hovedstad i Europa. Dog er der langt igen, hvis København skal nå målsætningen om at være CO2-neutral i 2025.

Københavnske borgere kan bryste sig af at udlede 40 procent mindre CO2 end for 10 år siden. Det viser tal, kommunen har publiceret. 

Dermed er københavnerne også de mindst CO2-udledende borgere i nogen europæisk hovedstad med en udledning på 2,8 ton CO2 om året.

Det har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) noteret sig, men vil dog ikke hvile på laurbærerne:

”København har på en række områder lagt sig helt i front i den grønne omstilling. På en række områder begrænser den nationale lovgivning arbejdet med at indfri vores grønne ambitioner. Men vi skal også fremover have et større mod til at kaste et kritisk lys på vores egen indsats”, siger borgmesteren.

Læs også: Grøn energi i hjertet af København

Københavns Kommune har en målsætning om at blive CO2-neutral i 2025, og derfor fortsætter arbejdet med den grønne omstilling. Men det kræver, at der spilles på flere heste, hvis målet skal nås, mener borgmesteren. 

”Vi har nu skåret næsten en tredjedel af vores CO2-udledning. Men det sker også ved at høste nogen af de lavthængende og ikke langtidsholdbare frugter, som for eksempel omstilling til biomasse”, siger han og peger på, at mere grøn transport og en intensivering til vedvarende energi skal hjælpe med omstillingen. 

Læs også: Det Økologiske Råd: Manglende politisk vilje spænder ben for biogas

Christian Ege, sekretariatsleder i det Økologiske Råd, roser København for særligt deres engagement hen mod bæredygtig trafik, men mener samtidig, at staten ikke følger i samme tempo som landets folkerigeste kommune. 

”Det gode ved Københavns Kommunes bestræbelser er cyklismen og den kollektive trafik. Man er desuden godt i gang med at indføre gas på tunge køretøjer. Man bør dog gå skridtet videre her og gå fra naturgas til biogas på certifikater”, siger han til Ingeniøren og peger på, at kraftvarmeproduktionen skal flyttes fra biomasse til mere bæredygtige kilder såsom sol, vind og geotermi. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere