26.05.2022  |  Menneskerettigheder

Københavns Kommune rejser millionkrav mod Nemlig.com-ejer

Ifølge en rapport fra Københavns Kommune mangler Intervare, der står bag Nemlig.com, at udbetale et millionstort beløb til sine chauffører – og det kræver kommunen nu, at de skal betale.

Københavns Kommune har ifølge Altinget rejst krav mod Intervare, der står bag onlinesupermarkedet Nemlig.com, om at udbetale 4,2 millioner kroner mere i løn til chauffører.

Altinget har kigget i en rapport fra Københavns Kommunes CSR-enhed. Og her fremgår det, at kommunen i løbet af 2021 har rejst krav mod leverandører for kommunen om, at de mangler at udbetale i alt 4,7 millioner kroner.

Kommunen har skrevet en klausul ind i sine kontrakter, at leverandøren skal dokumentere, at alle ansatte får løn og arbejdsvilkår, der svarer til en repræsentativ overenskomst for samme type arbejde.

Her skal leverandøren dokumentere, at det er sket, uanset om det er hovedleverandøren selv eller en underleverandør, der har ansat de pågældende. I tilfældet med Intervare mener Københavns Kommune ikke, at kommunen har modtaget den krævede dokumentation for, at det er tilfældet.

Læs også: Nemlig.com har ansvaret for chaufførerne, selvom de ikke er direkte ansat i virksomheden, viser en vurdering fra Arbejdstilsynet

Kommunen har løbende tilbageholdt betalinger til Intervare for lidt over tre millioner kroner, som man nægter at udbetale, før der er sket betaling af chaufførerne. Intervare oplyser til Ritzau, at virksomheden ikke er enig med Københavns Kommunes udlægning. Men man har endnu ikke besluttet, hvordan man vil forholde sig til kravet.

”Vi er i løbende dialog med Københavns Kommune om at få afsluttet sagen”, skriver Intervares kommercielle direktør, Mikkel Pilemand, i en skriftlig kommentar.

Kravet mod Intervare handler ifølge Altinget om underbetaling af 72 chauffører.

”Vi har sikret ordentlig betaling”
Nemlig.com var tidligere leverandør for kommunen, hvor selskabet stod for at levere varer til kommunens ældre og syge borgere.

Parterne blev dog uenige om de ansattes arbejdsforhold og betaling. I slutningen af januar i år besluttede et flertal i Københavns Borgerrepræsentation at ophæve kontrakten mellem Københavns Kommune og Intervare.

Intervare har tidligere fremført, at kommunens håndtering har været politisk motiveret. Og igen tirsdag giver selskabet udtryk for, at man ikke mener, at kommunen giver selskabet en retfærdig behandling.

Læs også: Dårlige arbejdsforhold blandt Nemlig.coms chauffører rækker langt tilbage

”Intervare har leveret dagligvarer til kommunens visiterede borgere i over 20 år. I alle de år har vi sikret en ordentlig betaling til de transportvirksomheder, vi har samarbejdet med”, skriver Mikkel Pillemand i sit skriftlige svar.

”I seneste kontrolperiode har en ejer typisk haft et overskud til sig selv på 50.000 kroner om måneden for en 45 timers arbejdsuge. Vi kan derfor ikke genkende billedet af generel underbetaling”, fortsætter han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere