28.08.2020  |  Strategi & ledelse

Kaffefællesskab sætter cirkularitet og bæredygtighed på dagsordenen

Når vi brygger en kop kaffe, udnytter vi under 1 % af kaffeplantens potentiale. For at skubbe kaffebranchen i en mere bæredygtig retning lancerer Peter Larsen Kaffe the Circular Coffee Community.

Kaffe bliver drukket i enorme mængder, men det, vi drikker, svarer kun til en brøkdel af kaffeplantens egentlige potentiale. Det vil Peter Larsen Kaffe lave om på med fællesskabet the Circular Coffee Community, og inviterer derfor til debat om kaffens mange anvendelsesmuligheder.

Rigtig mange kaffebønner er kørt gennem anlægget hos Peter Larsen Kaffe siden grundlæggelsen i 1902. I dag er Peter Larsen Kaffe en moderne, dansk kaffevirksomhed med forretningsområder på detailhandel, catering specialbutikker, online og live events, som omfatter virksomhedens tilstedeværelse på festivaler og kulturelle arrangementer rundt om i landet. 

Siden starten af 90’erne har virksomheden arbejdet med at udvikle og udbrede bl.a. økologi og Fairtrade certificerede produkter i Danmark. Senest bl.a. i Dansk Industris forretningsudviklingsforløb "Fra Filantropi til Forretning", hvor ideen om at udnytte kaffebønnerne bedre også blev vendt. 

Nu lanceres så The Circular Coffee Community, som er skabt for at bringe mennesker og virksomheder sammen i et cirkulært kaffefællesskab. Målet er 100 procent cirkulær anvendelse af alt, der har med kaffedyrkning, forarbejdning og forbrug at gøre inden 2030.

Med the Circular Coffee Community ønsker Peter Larsen Kaffe at gøre op med kaffespild, men det kan kun ske gennem samarbejde på tværs af forskellige kompetencer.

”Vi vil gøre hele kaffens forsyningskæde bæredygtig - fra det nyplantede kaffetræ til det brugte kaffegrums. Vi tror på, at vi ved at samarbejde med kunder, forskere og andre virksomheder kan fjerne alt spild i forbindelse med produktion og forbrug af kaffe. I fællesskab kan vi udvikle løsninger, der kan eliminere spild og udnytte kaffeplantens fulde, nærende og nyttige potentiale, ” forklarer kommunikations- og udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe, Lars Aaen Thøgersen.

Circular Coffee Community møder verden
Mandag 21. september inviterer Peter Larsen Kaffe til det første møde i Circular Coffee Community. Det sker under den madpoltiske festival Madland i Københavns kraftcenter for madiværksætteri CPH Food Space og madlaboratoriet Staldkøkkenet. Madland Festival i København bliver det første af en række åbne møder i Circular Coffee Community.

”På Madland kommer the Circular Coffee Community til sin ret. Her handler det om, hvordan vi gentænker vores kaffeforbrug og -produktion, men også hvordan vi sammen kan gøre en forskel,” fortæller Lars Aaen Thøgersen.

Sammen med en række eksperter, praktikere og iværksættere byder Peter Larsen Kaffe og the Circular Coffee Community på åbne og nysgerrige samtaler om nogle af de store emner i forhold til cirkulær produktion og forbrug af kaffe.

Tilmeld dig hos Simone Hauglund på simone@koalitionkbh.dk senest d. 14. september. 

-EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere