01.02.2018  |  Klima, miljø og energi

Kan man tjene penge på SDG'erne?

Indhold fra partner Hvad er dette?

KPMG og Global Compact har lavet 7 branchespecifikke publikationer med eksempler og ideer til virksomheder der gerne vil arbejde med SDG'erne. Læs med og se om din virksomhed er repræsenteret.

CSR- og bæredygtighedsdagsordenen er de seneste år blevet noget flere og flere virksomheder på tværs af industrier forholder sig til, både fordi de vil og i stigende skal. I dag står det klart for de fleste, at der ikke er tale om 'business as usual' mere, men at vækst og profit uløseligt hænger sammen med samfundsansvar.

Som det mest farverige indslag har FN's verdensmål (SDG'erne) de senere år taget pladsen, som et seriøst bidrag. Regeringer, civilsamfundsorganisationer og private virksomheder kan navigere efter SDG'erne, hvis de ønsker at medvirke til en bæredygtig fremtid. I den private sektor er positiv indflydelse på samfundet essentielt for forretningsplanen, men det skal helst ikke ske på bekostning af profit. Derfor har efterdønningerne af vedtagelsen af de 17 verdensmål for private virksomheder været præget af spørgsmål om, hvordan man bedst kan tjene penge og bidrage til opnåelsen af SDG'erne. Eller endnu mere markant, hvordan kan man skabe profit på SDG'erne.

At bidrage til en bæredygtig udvikling er for nogle virksomheder selve kernen af deres produktion, mens det for andre kan være svært at identificere, hvor man har og gerne vil have mere indflydelse på opnåelse af verdensmålene. Der er ikke nogen 'one size fits all' model, som virksomheder kan skrive sig ind i, hvilket har vist sig udfordrende, især for de mindre og mellemstore virksomheder med færre ressourcer dedikeret til CSR og bæredygtighed.   

Sammen med Global Compact har KMPG lavet en 'SDG Industry Matrix'. KPMG og Global Compact har samlet information fra FN agenturer, privatsektoren og afholdt globale rundbordsmøder for at kunne lave en Industry Matrix for de største 7 industrier i verden. Hver Industry Matrix indeholder et overblik over muligheder for 'shared value' og 'best practice' eksempler og initiativer relateret til hvert enkelt mål, som man kan lade sig inspirere af. Tilhører din virksomhed en af nedenstående industrier, kan du med fordel gå ind og læse mere om hvordan du kan bruge SDG'erne som løftestang til mere indtjening og øget samfundsansvar:

  • Finansielle sektor
  • Fødevarer, drikkevarer og forbrugsgoder
  • Sundhed & 'Life Science'
  • Industriel produktion
  • Transport
  • Energi
  • Naturressourcer & kemikalier

Læs mere her: https://home.kpmg.com/xx/en/home/about/citizenship/global-goals-sustainable-development/sdgindustrymatrix.html

Tags: KPMG

Mere fra KPMG

KPMG

http://bit.ly/KPMG_CSR

I dag er det i stigende grad vigtigt for virksomheder at forholde sige til miljømæssige og sociale udfordringer. For en virksomheds succes defineres ikke længere kun ud fra den profit, den skaber, men også ved at være i front med CSR-arbejde.I KPMG følger vi udviklingen af internationale og nationale trends og lovkrav tæt. Vi støtter virksomheder i at leve op til nationale og internationale CSR-kr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere