Klima, biodiversitet og rent vand: Økologiske landmænd skal blive endnu mere bæredygtige gennem nyt samarbejde

Både nuværende og nye landbrugskunder i Merkur Andelskasse vil nu blive mødt af et krav fra deres pengeinstitut om at udarbejde en handlingsplan for klimaindsats og bæredygtighed. Det vil helt sikkert falde i god jord hos landmændene, lyder det fra Merkur

Økologiske landmandskunder i Merkur Andelskasse får ny klimahandlingsplan og en RISE bæredygtighedsanalyse.

Den seneste politiske aftale om en grøn omstilling af landbruget skal sikre, at Danmark får et endnu mere bæredygtigt landbrug. For de mange landmænd, der er kunder i Merkur Andelskasse, vil flere af tiltagene være velkendte, for de er som minimum allerede økologiske. Alligevel bliver Merkurs landbrugskunder nu udstyret med endnu bedre redskaber, der skal styrke den enkelte bedrifts indsats for klimaet og for mere bæredygtighed.

Et partnerskab mellem Økologisk Landsforening, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Merkur Andelskasse vil i samarbejde med det enkelte landbrug sætte turbo på klima- og bæredygtighedsindsatsen.

”Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde med vores landbrugskunder omkring bæredygtighed og klimaforanstaltninger, og nu skruer vi op for den fælles indsats. Det er helt nødvendigt, også selv om man i forvejen er økolog,” siger Hans Jørgen Østergaard, erhvervskundedirektør i Merkur.

Det er det nystiftede Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som er en selvstændig del af Økologisk Landsforening, der skal stå for at udarbejde analyser og handlingsplaner.

”Samarbejdet vil give flere landmænd et godt og konkret overblik over forbedringstiltag, som leverer på klimaudfordringen, men som også tager hensyn til andre bæredygtighedsparametre indenfor f.eks. biodiversitet, recirkulering og rent drikkevand. Klimaudfordringen skal løses i samspil med andre bæredygtighedsudfordringer – det er en indbygget del af økologiens helhedssyn.”, siger Helle Borup Friberg, som er Administrerende direktør i Økologisk Landsforening.

Selvom det bliver et krav for alle Merkurs landbrugskunder at få udarbejdet en analyse og følge en handlingsplan, så er andelskassens landbrugsansvarlige direktør sikker på, at landmændene vil tage godt imod tiltaget:

”Landmændene vil fremover helt givet blive mødt af stadigt større krav om bæredygtighed og rapportering omkring deres indsats, fra både politisk side og fra kunder og samarbejdspartnere. Med vores redskaber vil landmændene allerede være foran den efterspørgsel, både på rapportering og indsats,” mener Hans Jørgen Østergaard.

Første skridt bliver informationsmøder for Merkurs landbrugskunder d. 10. og 11. november.

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Årsregnskab: Merkur leverer bedste resultat nogensinde - og deler ud af overskuddet

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Kryds fingre for, at regeringen forstår at bruge ekspertpanelets anbefalinger rigtigt. Ellers kan CO2 afgiften ramme pilskævt og gøre mere skade end gavn

26.02.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

07.11.2023Merkur Andelskasse

Sponseret

Penge kan få træer til at vokse vildt - og redde biodiversiteten

25.08.2023Merkur Andelskasse

Sponseret

Bank forpligter sig til mere mangfoldighed

21.08.2023Merkur Andelskasse

Sponseret

Højt engagement og stolthed blandt medarbejdere giver pengeinstitut ny certificering