13.10.2021  |  Klima, miljø og energi

Klima, biodiversitet og rent vand: Økologiske landmænd skal blive endnu mere bæredygtige gennem nyt samarbejde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Både nuværende og nye landbrugskunder i Merkur Andelskasse vil nu blive mødt af et krav fra deres pengeinstitut om at udarbejde en handlingsplan for klimaindsats og bæredygtighed. Det vil helt sikkert falde i god jord hos landmændene, lyder det fra Merkur

Den seneste politiske aftale om en grøn omstilling af landbruget skal sikre, at Danmark får et endnu mere bæredygtigt landbrug. For de mange landmænd, der er kunder i Merkur Andelskasse, vil flere af tiltagene være velkendte, for de er som minimum allerede økologiske. Alligevel bliver Merkurs landbrugskunder nu udstyret med endnu bedre redskaber, der skal styrke den enkelte bedrifts indsats for klimaet og for mere bæredygtighed.

Et partnerskab mellem Økologisk Landsforening, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Merkur Andelskasse vil i samarbejde med det enkelte landbrug sætte turbo på klima- og bæredygtighedsindsatsen.

”Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde med vores landbrugskunder omkring bæredygtighed og klimaforanstaltninger, og nu skruer vi op for den fælles indsats. Det er helt nødvendigt, også selv om man i forvejen er økolog,” siger Hans Jørgen Østergaard, erhvervskundedirektør i Merkur.

Det er det nystiftede Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som er en selvstændig del af Økologisk Landsforening, der skal stå for at udarbejde analyser og handlingsplaner.

”Samarbejdet vil give flere landmænd et godt og konkret overblik over forbedringstiltag, som leverer på klimaudfordringen, men som også tager hensyn til andre bæredygtighedsparametre indenfor f.eks. biodiversitet, recirkulering og rent drikkevand. Klimaudfordringen skal løses i samspil med andre bæredygtighedsudfordringer – det er en indbygget del af økologiens helhedssyn.”, siger Helle Borup Friberg, som er Administrerende direktør i Økologisk Landsforening.

Selvom det bliver et krav for alle Merkurs landbrugskunder at få udarbejdet en analyse og følge en handlingsplan, så er andelskassens landbrugsansvarlige direktør sikker på, at landmændene vil tage godt imod tiltaget:

”Landmændene vil fremover helt givet blive mødt af stadigt større krav om bæredygtighed og rapportering omkring deres indsats, fra både politisk side og fra kunder og samarbejdspartnere. Med vores redskaber vil landmændene allerede være foran den efterspørgsel, både på rapportering og indsats,” mener Hans Jørgen Østergaard.

Første skridt bliver informationsmøder for Merkurs landbrugskunder d. 10. og 11. november.

Mere fra Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse

https://www.merkur.dk

Merkur Andelskasse er Danmarks førende værdibaserede pengeinstitut. Vi arbejder med en tredobbelt bundlinje, hvor det at passe på planeten og de mennesker, der bor på den, rangerer lige så højt som økonomien. Før vi låner penge ud til en virksomhed, vurderer vi derfor om økonomien er sund, men også om den påvirker samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere