08.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Klimaforandringer udgør en stigende risiko for nordiske virksomheder

En ny rapport fra forsikringsselskabet AIG peger på, at den globale opvarmning har medført en stigende risiko for brande i både naturen og urbane områder. I Norden er andelen af brandskader mere end fordoblet, og det skal regionens virksomheder være opmærksomme på.

De senere år har man verden over oplevet en stigning i antallet i ekstreme vejrhændelser som følge af klimaforandringerne.

Læs også: Vandet kommer, danske byer investerer stort

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det påvirker også virksomheder i Norden og EU, hvor det ekstreme vejr bl.a. medfører flere brande, der udsætter selskaberne for en stigende risiko. Ifølge en ny rapport fra forsikringsselskabet AIG er man gået fra, at brande i 2016 udgjorde syv procent af det samlede antal af dokumenterede skader på ejendomme, faciliteter og levesteder i Europa, til at andelen i 2017 var steget til 15 procent – altså mere end det dobbelte.

“Vi ser en stigning i skader forårsaget af brande i EU som følge af de fortsatte klimaforandringer. Overordnet ser vi, at virksomheder ikke er forberedt på konsekvenserne ved klimaforandringerne og de medfølgende større risici ved klimarelaterede forhold som naturbrande”, siger Beth Forsberg, nordisk chef hos AIG.

Kan medfører miljømæssige tab
Udover at brandene kan gøre stor skader på menneskers liv og ejendomme, så kan de også medføre betydelige miljømæssige tab ved at forringe luftkvaliteteten gennem frigivelse af giftige gasser. Røg fra skovbrande kan påvirke luftkvaliteten i flere tusind kilometers omkreds, og det materiale, der bliver brugt til at slukke dem, kan forurene jordbunden, overfladevandet og påvirke levesteder og dyrearter negativt.

”I Norden er vi begyndt at se en stigende bevidsthed hos de lokale myndigheder vedrørende håndteringen af slukningsvandet efter brande. Ejendomsejere bliver holdt ansvarlige for oprydning af forurening både på og uden for deres grunde. Afhængigt af omfanget kan dette betyde høje omkostninger og mange års overvågning”, siger Beth Forsberg.

Læs også: Klimaguide til megabyer

Rapporten er baseret på data indsamlet fra 104 rapporterede begivenheder i 2017 hos virksomheder i EU med forsikring hos AIG.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere