08.02.2019 | Klima, miljø og energi
Klimaforandringer udgør en stigende risiko for nordiske virksomheder
En ny rapport fra forsikringsselskabet AIG peger på, at den globale opvarmning har medført en stigende risiko for brande i både naturen og urbane områder. I Norden er andelen af brandskader mere end fordoblet, og det skal regionens virksomheder være opmærksomme på.
Ifølge en ny rapport fra AIG er man gået fra, at brande i 2016 udgjorde syv procent af det samlede antal af dokumenterede skader på ejendomme, faciliteter og levesteder i Europa, til at antallet i 2017 var steget til 15 procent – altså mere end det dobbelte.
De senere år har man verden over oplevet en stigning i antallet i ekstreme vejrhændelser som følge af klimaforandringerne.
Læs også: Vandet kommer, danske byer investerer stort
Det påvirker også virksomheder i Norden og EU, hvor det ekstreme vejr bl.a. medfører flere brande, der udsætter selskaberne for en stigende risiko. Ifølge en ny rapport fra forsikringsselskabet AIG er man gået fra, at brande i 2016 udgjorde syv procent af det samlede antal af dokumenterede skader på ejendomme, faciliteter og levesteder i Europa, til at andelen i 2017 var steget til 15 procent – altså mere end det dobbelte.
"Vi ser at virksomhederne ikke er forberedt på de klimaændringer, der finder sted", siger Beth Forsberg. Foto: AIG
“Vi ser en stigning i skader forårsaget af brande i EU som følge af de fortsatte klimaforandringer. Overordnet ser vi, at virksomheder ikke er forberedt på konsekvenserne ved klimaforandringerne og de medfølgende større risici ved klimarelaterede forhold som naturbrande”, siger Beth Forsberg, nordisk chef hos AIG.
Kan medfører miljømæssige tab
Udover at brandene kan gøre stor skader på menneskers liv og ejendomme, så kan de også medføre betydelige miljømæssige tab ved at forringe luftkvaliteteten gennem frigivelse af giftige gasser. Røg fra skovbrande kan påvirke luftkvaliteten i flere tusind kilometers omkreds, og det materiale, der bliver brugt til at slukke dem, kan forurene jordbunden, overfladevandet og påvirke levesteder og dyrearter negativt.
”I Norden er vi begyndt at se en stigende bevidsthed hos de lokale myndigheder vedrørende håndteringen af slukningsvandet efter brande. Ejendomsejere bliver holdt ansvarlige for oprydning af forurening både på og uden for deres grunde. Afhængigt af omfanget kan dette betyde høje omkostninger og mange års overvågning”, siger Beth Forsberg.
Læs også: Klimaguide til megabyer
Rapporten er baseret på data indsamlet fra 104 rapporterede begivenheder i 2017 hos virksomheder i EU med forsikring hos AIG.
- JMA
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

DSV mangler klimaløsninger
Transportbranchen er en af de mest forurenrende brancher på globalt plan, og DSV er blandt de større virksomheder, der endnu ikke har præsteret på konkrete klimaambitioner. Ifølge bæredygtighedschef mangler der grønne løsninger i sektoren.
Klima, miljø og energi

Trods vækst tager erhvervsgiganter vigtige skridt i klimakampen
Selv om flere af Danmarks store virksomheder viser store omsætningstal har de også formået at reducere CO2-udledningen de seneste to år. Det viser en kortlægning af Finans. Flere aktører er dog skeptiske overfor virksomhedernes samlede klimaindsats.
Klima, miljø og energi

Nyt SKI-mærkat skal gøre de grønne valgmuligheder synlige
Det er nu blevet lettere at finde og vælge flere grønne produkter på SKI’s fællesoffentlige indkøbsaftale ’50.20 Forbrugsartikler’, på grund af et nyt sorteringsfilter, som viser grønne alternativer til engangsservice, madfilm, poser og sække. På sigt skal det rulles ud på flere produktområder og SKI-aftaler.
Strategi & ledelse

Singapore og Rotterdam vil etablere grøn shippingkorridor
De to havne Maritime and Port Authority of Singapore og Port of Rotterdam går sammen om at skabe en korridor, der både skal være effektiv og klimavenlig.
Medarbejder

Undersøgelse: Danskerne stiller større krav til takeaway-leverandører
En ny undersøgelse viser, at danskerne er begyndt at stille skarpt på særligt arbejdsforhold i takeaway-branchen.
Strategi & ledelse

Topchef: Grøn omstilling i luftfarten kræver investeringer og beslutninger
Fokus på den grønne omstilling i luftfarten er accelereret inden for de seneste år, men aktiviteten stiger, og derfor skal der ekstra fart på de politiske beslutninger, mener topchef hos Billund Lufthavn.