12.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Klimaguide til megabyer

Netværket C40, der samler en række af verdens største byer, har lanceret 11 guides til klimaløsninger, der kan implementeres kloden over og hjælpe byerne med at tackle klimaforandringerne.

Verdens storbyer står over for store udfordringer i forbindelse med klimaforandringerne og de voksende trusler om eksempelvis oversvømmelser og kravene om nedsat CO2-udslip og mere bæredygtig udvikling af både boliger, transport og produktion.

Læs også: Rambøll skal gøre New York skybrudsklar

Med den problematik for øje har netværket C40, de omfatter 83 af verdens største byer, herunder København, netop lanceret 11 såkaldte Good Practice Guides, der kan assistere beslutningstagere, myndigheder etc. på hele kloden.

De 11 guides indeholder 100 casestudier, der skal tjene som eksempler fra den virkelige verden på projekter og tilgange på klimaområdet, der allerede har vidst deres værd i nogle af netværkets medlemsbyer på tværs af størrelse, geografi, lokalt klima og udviklingstrin.

København fremhæves
”Byer viser vejen når det kommer til klimaforandringerne, hvilket de også viste ved COP21 i Paris. Men det er ikke kun lederskab, borgmestrene tilbyder, men også håndgribelige løsninger i forhold til at reducere udledninger, adressere klimarisici og levere bæredygtig vækst i deres byer. Vores medlemmer forstår værdien i at stjæle hinandens gode idéer og på den måde accelerere udviklingen”, siger C40’s Director of Global Initiatives, Shannon Lawrence.

Guiderne identificerer knap 70 kategorier af good practice i forhold til klimatiltag inden for både energi, transport, affaldshåndtering, byplanlægning, implementering og økonomiske forhold. Når det kommer til udfordringerne forbundet med mere ekstremt vejr – specielt kraftige regnskyl – bliver Københavns Kommunes skybrudsplan fra 2012 fremhævet som et godt eksempel til efterfølgelse.

Læs også: Vi skal deles om de smarte byer

Ud over København omfatter C40 også storbyer som New York, London, Istanbul, Beijing, Singapore, Sydney, Delhi og Rio de Janeiro samt Stockholm og Oslo, der samlet repræsenter hver 12. indbygger på Jorden og 25 procent af det globale BNP.

Læs mere om C40 og hent de 11 guides her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere