13.10.2016  |  Klima, miljø og energi

Klimavenlige energiteknologier støttes med 210 millioner

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram uddeler i alt 210 millioner kroner til udvikling af nye energiteknologiske løsninger. Fælles for løsningerne er, at de kan gøre energiforsyning og -anvendelse billigere, mere effektiv og mere klimavenlig.

Bestyrelsen i Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), som er en offentlig tilskudsordning, har besluttet at uddele i alt 210 millioner kroner til i alt 50 nye projekter om energiteknologiske løsninger.

Læs også: 40 ekstra millioner til grøn energiteknologi

Fælles for projekterne er, at de kan bidrage til at gøre vores energiforsyning og -anvendelse billigere, mere effektiv og mere klimavenlig.

Blandt andet støttes forskellige teknologier til lagring af energi og forbedrede vindmålinger, der kan nedbringe prisen på vindmøllestrøm. Desuden findes en række projekter om mere effektiv anvendelse af energi, som spænder fra demonstration af en eldrevet varmepumpe i fiskemelsfabrikker til udvikling af et eldrevet renovationskøretøj.

Danmark i front
Hos EUDP er man glade for at kunne støtte en række projekter, som er innovative og kan fastholde Danmarks position som et energiteknologisk pionerland.

Evalueringer af tidligere EUDP-støttede projekter viser, at programmet er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Den seneste evaluering vurderede, at programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone og en øget eksport på 2 kroner i de deltagende virksomheder med projekter i demonstrationsfasen.

Læs også: Eksporten af grøn energiteknologi vækster kraftigt

EUDP finansierer desuden den danske deltagelse i internationalt samarbejde og videndeling om energiteknologi.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere