11.06.2019  |  Klima, miljø og energi

KLM indgår partnerskab om Europas første dedikerede fabrik for biobrændstof

Indhold fra partner Hvad er dette?

Europa kommer til at få sit første dedikerede fabriksanlæg til produktion af biobrændstof til fly. Fabrikken, som vil være den eneste af sin slags i verden, vil blive bygget i Delfzijn i Holland. Den vil stå klar i 2022 og skal producere 100.000 tons biobrændstof årligt. KLM, SkyNRG og SHV Energy står bag initiativet.

Ud over bedre flyflåder og mere effektive værdikæder er biobrændstof det kortsigtede bedste alternativ til luftfartsindustriens grønne omstilling. Markedet for bæredygtigt flybrændstof er dog underudviklet, og der er stort behov for flere faciliteter. Dette behov vil nu blive opfyldt, når SkyNRG, KLM og SHV Energy har besluttet at bygge Europas første fabrik med hovedfokus på produktion af biobrændstof til fly.

- Vi er stolte af at stå sammen med SkyNRG og SHV Energy om at etablere Europas første fabrik, der udelukkende producerer biobrændstof. Det er et vigtigt skridt for industrien, at udbuddet af biobrændstof stiger, og fabrikken i Delfzijl vil spille en central rolle for den grønne omstilling. KLM vil årligt reducere sine CO2-udledninger med 200.000 tons takket være investeringerne i fabrikkens biobrændstof, siger Peter Elbers, Vd KLM.

Europas første fabrik
Fra og med 2022 kommer fabrikken til årligt at producere 100.000 tons biobrændstof, hvoraf 75.000 er øremærket til KLM. KLM har for en tiårig periode forpligtet sig til årligt at købe 75 pct. af det producerede brændsel. Fabrikken vil specialisere sig i produktionen af biobrændstof produceret på regionalt restaffald, såsom genanvendt madolie. Samlet set vil det producerede biobrændstof bidrage til en årlig reduktion af CO2-udledning inden for luftfartindustrien på omkring 270.000 tons årligt.

En klimabevidst produktion
Anlæggets drift vil foregå på bæredygtigt hydrogen produceret af vand- og vindenergi, hvilket betyder, at hele kæden har en mindre klimapåvirkning. Fabrikkens opbygning er i tråd med KLM’s bæredygtighedsmål og er et vigtigt skridt i retning af implementeringen af handlingsplanen ”Smart & Sustainable”, som blev udviklet af tyve førende transportorganisationer og videncentre. Schiphol Lufthavn vil også investere i udviklingen af anlægget. 

Mere fra KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines

https://www.klm.com/home/dk/da

For KLM Royal Dutch Airlines, sustainable enterprise means focusing on the themes we can influence most, contributing to the Sustainable Development Goals (SDGs) of the United Nations.In addition to our efforts to reduce our environmental footprint, we invest in the reduction of CO2 emissions through the use of biofuel and by means of weight reduction, among other things.Wherever possibl…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere