04.04.2018  |  Klima, miljø og energi

KLM vil have miljøvenlige fly

Miljøchefen for flyselskabet KLM ønsker sig fly, der støjer og forurener mindre.

Hos det hollandske flyselskab KLM har miljøchefen et stort ønske om at skifte flåden ud med fly, der støjer mindre og udleder mindre CO2, skriver Politiken.

Læs også: De elektriske fly er snart klar til take off

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I dag er flyselskaberne helt afhængige af evnen til at sende nyskabende fly på markedet,” siger Inka Pieter, chef for KLM’s afdeling for miljø og bæredygtighed, til Politiken.

KLM har inviteret europæiske journalister til Amsterdams Schipol-lufthavn til at høre nærmere om selskabets tanker om miljø og bæredygtighed. Her forklarer miljøchefen, at den klassiske jumbojet Boeing 747, som andre selskaber er ved at skrotte, spiller en central rolle i KLM’s program for bedre bæredygtighed.

”Det flyver på biobrændstof på et antal afgange på ruten mellem Amsterdam og Los Angeles. Biobrændstof kan fremstilles af sukkerrør og rester fra tobaksproduktion, og det giver en væsentlig reduktion af CO2-udslip. Men biobrændstof er dyrt og findes kun i begrænsede mængder. For 10 år siden kostede biobrændstof 5-6 gange så meget som normalt flybrændstof. Nu er prisen faldet til det dobbelte,” siger Inka Pieter til Politiken.

Billigere biobrændstof
Et af Inka Pieters ønsker er således en større udbredelse af biobrændstof. Flyselskabets flåde på 160 fly omfatter ikke mange eksemplarer af nyeste generation af fly, der er mere økonomiske end de ældre fly, og derfor vil blligere biobrændsel være en god genvej til mindre CO2-udslip.

Læs også: Norwegian lancerer nyt bæredygtighedsinitiativ

KLM’s fly havde i 2017 en gennemsnitsalder på 10 år, hvor Boieng 747-erne er blandt de ældste. Ifølge branchesitet check-in.dk vil KLM stoppe med at flyve med 747’ere i 2021.

-JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere