22.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Kommuner og regioner vælger bæredygtigt træ

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb forpligter sig nu til, at det træ de indkøber, skal være bæredygtigt. I alt 14 kommuner og regioner er en del af samarbejdet.

I alt 16 medlemmer har gennem Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb forpligtet sig til fremover udelukkende at benytte bæredygtigt træ til bygge- og anlægsopgaver.

Partnerskabet blev grundlagt af Miljøministeriet tilbage i 2006 – dengang var der tre medlemskommuner. I dag tæller medlemmerne 12 kommuner og to regioner samt VandCenter Syd og Miljø- og Fødevareministeriet. Tilsammen køber de 16 medlemmer ind for 50 mia. kr. årligt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Kommuner og regioner er med til at drive den grønne udvikling. Det er ikke anderledes, end når vi selv står i supermarkedet. Hvis mange efterspørger de miljøvenlige produkter, så stiger udbuddet. Der er grund til at rose de kommuner og regioner, som har meldt sig som frontrunnere i partnerskabet. De viser vejen for andre og er med til at skabe incitament for virksomheder til at tænke mere grønt”, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Bæredygtigt træ og miljørigtig rengøring
Konkret har partnerskabet indført to nye indkøbsmål. Ét omhandlende bæredygtigt træ – dvs. at det indkøbte træ ikke må komme fra ulovlig skovfældning eller medvirke til rydning af skov. Og et andet omhandlende miljørigtige rengøringsmidler, hvilket indebærer, at medlemmerne forpligter sig til kun at købe rengøringsmidler og rengøringsservice, som lever op til miljømærkerne, såsom blomsten eller svanen.

Læs også: Bæredygtigt træ fyldte på arkitekturmesse

Regionsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, er glad for at være med i det grønne initiativ:

”Region Midtjylland prioriterer grøn omstilling højt. Vi har et ønske om at være med helt fremme og skubbe på udviklingen af grønne løsninger og produkter. Og grønne løsninger og besparelser går ofte hånd i hånd, da f.eks. mindre energi-, vand- eller varmeforbrug giver besparelser på driftsudgifterne”, siger Bent Hansen.

Læs mere om det bæredygtige partnerskab her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere