16.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Konference: Uddannelse kan bidrage til bæredygtig udvikling

Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) holder 11. december konference om, hvordan uddannelse kan bidrage til klimaløsninger.

Klimaet er på alles læber op til COP15-klimakonferencen. Men på Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) mener man, at uddannelse som bidragsyder til bæredygtig udvikling er en overset faktor i klimadiskussionen. Derfor holder DPU en konference 11. december, under topmødet, hvor internationale forskere vil præsentere resultater og anbefalinger på baggrund af et forskningsprojekt hos tænketanken ”International Alliance of Leading Education Institutes.”
”Uddannelses rolle i bæredygtig udvikling bliver ofte glemt i vores diskussioner af mulige reaktioner på klimakrisen. Det er uklogt. Uddannelse er ikke en magisk formel til at løse krisen, men det er meningsløst at arbejde med bæredygtig udvikling uden at indregne uddannelse som en nødvendig dimension,” siger professor Jeppe Læssøe, DPU Aarhus Universitet, der er projektleder på forskningsprojektet.

Konferencen har to temaer. Udover uddannelses rolle i klimadebatten vil det andet tema fokusere på, hvordan uenighed om klima og løsninger er den største barriere for ændringer. Det vil blive uddybet af klimaekspert og professor Michael Hulme fra University of East Anglia School of Environmental Studies i Storbritannien på baggrund af hans bog ”Why We Disagree About Climate Change”.

Konferencen er gratis og foregår på engelsk hos DPU: Fredag 11. december 2009 kl. 9.30-17, Tuborgvej 164, 2400 København NV.
Tilmelding kan ske på https://webshop.dpu.dk/(S(iavs5ee0zeflkh45t22ghj55))/forms/frm1Arrangement.aspx?value=633936341928192094&id=1307
Læs mere og se konferenceprogrammet på www.dpu.dk/climate
For yderligere information: Jeppe Læssøe, tlf. +45 88889041 2204, email: jepl@dpu.dk

-KGJ

Mere fra Kirsten

Kirsten Gregers Jørgensen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere