09.04.2021  |  Medarbejder

Konsulentbranchen har svært ved at tiltrække og fastholde kvinderne

Kun 36 procent af konsulentposterne i de danske konsulentbureauer er besat af kvinder. Den skævvridning skal der gøres op med, mener flere konsulenthuse.

I konsulentbranchen ser man et overtal af mænd både i ledelsesstillinger og på konsulentposterne.

Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I dag er kun 13,5 procent af de øverste ledere i rådgivningsbranchen kvinder, mens 36 procent af konsulentposterne er besat af kvinder. Dét til trods for, at der faktisk uddannes et overtal af kvinder på de uddannelser, som branchen rekrutterer fra. Desuden forlader kvinderne hurtigere branchen igen: Sammenlignet med mænd er der syv procentpoint flere nyuddannede kvinder, der forlader branchen efter to år.

Den skævvridning skal der gøres op med, mener flere konsulenthuse, der sammen har lavet 15 initiativer, der skal sikre en ligelig fordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd i alle lag af virksomhederne.

Forretningsmæssigt giver det også god mening at kigge på denne udfordring, da kunderne i konsulentbranchen netop er begyndt at efterspørge diversitet.

Læs også: Mange kvinder mener, at det er svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, viser undersøgelse

Blandt initiativerne finder man blandt andet forslag til, hvordan man kan opnå en bedre work-life-balance-kultur i branchen, da konsulentbranchen har ry for at være svær at forene med et familieliv. Det kunne være tiltag som nedsat tid, og at man undgår møder på de sene eftermiddagstimer.

“Jeg synes grundlæggende, at der er mulighed for stor fleksibilitet i forhold til work-life-balance i vores branche. Men det er ikke altid synligt for alle medarbejdere. Det er der, det nogle gange går galt. Der kan være en opfattelse af, at der kun er én vej til at blive bedst i branchen. Det skal ledelsen tænke ind og tage hånd om,” siger Henrik Horn Andersen, der er bestyrelsesformand i foreningen og partner i Implement Consulting.

Det anbefales desuden, at virksomhederne tager et serviceeftersyn af barselsordninger for mænd og kvinder.

Læs også: De danske barselsregler trænger til en brush up

Foruden sættes konsulentbranchen ofte i sammenhæng med en sexistisk kultur, hvilket også kan være en grund til at kvinderne holder sig væk. En anden anbefaling går derfor på nultolerance overfor sexisme.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere