30.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: KYMI RENS finder besparingspotentialer i egne ressourcer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos KYMI RENS er bæredygtighed en vigtigt del i arbejdet. For at være på forkant med udviklingen inden for bæredygtighed, tog KYMI RENS derfor imod muligheden for en gratis screening i projektet ”Bæredygtig vækst gennem SMV'er”.

KYMI RENS er en familiedrevet virksomhed, der har eksisteret i mere en 70 år. Renseriet startede i Reberbansgade, men flyttede 1980 i nye lokaler på den nuværende adresse på Indkildevej. Hos KYMI RENS er bæredygtighed en vigtigt del i arbejdet og virksomheden søger derfor altid at være på forkant med udviklingen af den miljøvenlige teknologi, der også kan besvare sig økonomisk.

Vores nysgerrighed driver meget af vores bæredygtighedsarbejde. Vi er hele tiden opmærksomme på ny teknologi og nye muligheder. Vi har prøvet rigtig meget og oplever høj succesrate, da der i vores løsninger ikke er konflikt mellem økonomi og miljø. Lige nu anvender vi f.eks. to primære rensemetoder - CO2 rens og vådrens. Teknologierne var en stor omvæltning at implementere, da det krævede en anderledes måde at arbejde på, men det har reduceret vores produktionsomkostninger voldsomt,” fortæller direktør Michael Porsmose om KYMI Rens’ bæredygtighedsarbejde.

Screening hjalp med at identificere nye potentialer
For at være på forkant med udviklingen inden for bæredygtighed, tog KYMI RENS derfor også imod muligheden for en gratis screening i projektet ”Bæredygtig vækst gennem små og mellemstore virksomheder” (i daglig tale SMV-projektet), som har til formål at identificere 100 nordjyske virksomheders potentialer for energi- og ressourceoptimeringer.

Vi valgte at deltage i projektet, fordi vi gerne ville have input og inspiration udefra. Vores miljøarbejde var tidligere fokuseret på selve rensningen, men gennem Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling har vi fået øjnene op for måden at se ressourcer på. Det har været rart at få nogle kompetente og erfarne folk ind og se på vores bæredygtighedsarbejde og opleve at erfaringer fra andre brancher kan bruges i vores arbejde,” udtaler Michael Porsmose.

Screeningen igennem SMV-projektet har givet virksomheden et større overblik over deres arbejde med bæredygtighed. Det er nu nemmere for KYMI RENS at se, hvilke områder de skal satse på først og hvilke der er mere langsigtede. Et sådan eksempel blev fundet til screening og Michael Porsmose fortæller: ”Før screeningen i SMV-projektet tænkte vi meget på at investere i solceller, men vi blev anbefalet, at dette var et langsigtet projekt. Screening gjorde os i stedet opmærksomme på, at der lige nu er potentiale i at fokusere på opsamling af drikkevand samt at udnytte kølevand”.

Projektet er en stor mulighed for nordjyske virksomheder
I tæt samarbejde med alle nordjyske kommuner, erhvervscentre, Aalborg Universitet og Eniig Energi A/S er projektet ”Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive små og mellemstore virksomheder” igangsat af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE). Projektet har til hensigt at øge bundlinjen for de deltagende virksomheder ved hjælp af screeninger, der kan identificere virksomhedernes besparingspotentialer inden for energi- og ressourceoptimeringer. Har virksomheden store potentialer, får de derudover også muligheden for søge støtte på op til 60.000 kr. til en valgfrit konsulentforløb til udarbejdelse af en grøn forretningsmodel. Projektet er støttet af Vækstforum Nordjylland og EU gennem Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Læs mere om projektet her: www.nben.dk/smv.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere