28.01.2021 | Strategi & ledelse
Langt de fleste topledere anser klimakrisen som den største udfordring, men tre ud af fire føler sig ikke rustet til at håndtere arbejdet
En måling foretaget af Deloitte viser, at der er bred enighed blandt topledere: Klimakrisen er den største og vigtigste udfordring. Corona-krisen har budt på en lærerig process for mange, men en stor del føler sig stadig ikke klar til at håndtere fremtidige kriser.
I anledning af topmødet World Economic Forum, har Deloitte bedt 57 topledere gøre status. Trods den corona-krise vi sidder midt i, anses klimakrisen dog som den største og vigtigste udfordring.
Det skriver Børsen.
“Lige nu er det corona, der fylder, men vi må antage og håbe, at denne situation er midlertidig. Den skal vi nok få håndteret,” siger han og fortsætter: “Mens klimaudfordringerne – de er kæmpestore og monumentale. Vi kommer til at arbejde med klima mange år ud i fremtiden, hvis vi skal nå de mål, der er sat”, siger Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i transportgiganten DSV.
Kun 23 procent svarer, at de føler sig fuldstændig klar til at håndtere kommende kriser. Sidste år lå tallet dog helt nede på 12 procent, og flere topledere har tilkendegivet at pandemien faktisk har givet dem et skub.
Læs også: Elis’ ledere uddannes i at styrke medarbejdertrivslen under corona
Pandemien har vist lederne, at de godt kan agere med usikkerhed, siger Anders Dons, administrerende direktør i Deloitte. Mange har erkendt vigtigheden af at bygge en fleksibel og modstandsdygtig organisation. Men som målingen også viser er der stadig en stor gruppe, som synes det er svært, og som ikke føler sig parate.
For Jens Bjørn Andersen har medarbejderne en stor del af æren for, at virksomheden har kunnet håndtere de udfordringer pandemien har budt på.
“Det har været svært. Og jeg ved, det lyder som en floskel, men at være omstillingsparat er virkelig noget, vi har lært. I går gælder ikke i dag”, afslutter han.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.