28.01.2021  |  Strategi & ledelse

Langt de fleste topledere anser klimakrisen som den største udfordring, men tre ud af fire føler sig ikke rustet til at håndtere arbejdet

En måling foretaget af Deloitte viser, at der er bred enighed blandt topledere: Klimakrisen er den største og vigtigste udfordring. Corona-krisen har budt på en lærerig process for mange, men en stor del føler sig stadig ikke klar til at håndtere fremtidige kriser.

I anledning af topmødet World Economic Forum, har Deloitte bedt 57 topledere gøre status. Trods den corona-krise vi sidder midt i, anses klimakrisen dog som den største og vigtigste udfordring.

Det skriver Børsen.

“Lige nu er det corona, der fylder, men vi må antage og håbe, at denne situation er midlertidig. Den skal vi nok få håndteret,” siger han og fortsætter: “Mens klimaudfordringerne – de er kæmpestore og monumentale. Vi kommer til at arbejde med klima mange år ud i fremtiden, hvis vi skal nå de mål, der er sat”, siger Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i transportgiganten DSV.

Kun 23 procent svarer, at de føler sig fuldstændig klar til at håndtere kommende kriser. Sidste år lå tallet dog helt nede på 12 procent, og flere topledere har tilkendegivet at pandemien faktisk har givet dem et skub.

Læs også: Elis’ ledere uddannes i at styrke medarbejdertrivslen under corona

Pandemien har vist lederne, at de godt kan agere med usikkerhed, siger Anders Dons, administrerende direktør i Deloitte. Mange har erkendt vigtigheden af at bygge en fleksibel og modstandsdygtig organisation. Men som målingen også viser er der stadig en stor gruppe, som synes det er svært, og som ikke føler sig parate.

For Jens Bjørn Andersen har medarbejderne en stor del af æren for, at virksomheden har kunnet håndtere de udfordringer pandemien har budt på.

“Det har været svært. Og jeg ved, det lyder som en floskel, men at være omstillingsparat er virkelig noget, vi har lært. I går gælder ikke i dag”, afslutter han.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere