21.08.2020  |  Samfund

Lej dine mundbind

Indhold fra partner Hvad er dette?

DFD fremstiller, som en del af konceptet Upcy, genanvendelige mundbind som et bæredygtigt og sikkert alternativ til de millioner af engangsmundbind, der lige nu bliver langet over disken.

Gennem det sidste halve år har vi udvist samfundssind gennem social og fysisk afstand. Og vi er mere end nogensinde blevet fortrolige med både værnemidler og håndsprit. Begge dele var globale mangelvarer, da coronavirussen var på sit højeste. Mens mange virksomheder omlagde produktioner til at fremstille håndsprit, forvandlede DFD Upcy udgåede renrumsdragter til genanvendelige mundbind. 

Upcycling af kasserede eller udgåede tekstiler er specialet i Upcy. På kort tid blev der etableret en systue på et af de vaskerier, der oplevede en nedgang i aktiviteten som følge af coronavirus. Medarbejderne på DFD’s vaskerier var de første til at tage mundbindene i brug.

Mundbindene er et eksempel på cirkulær økonomi
De vaskbare mundbind er lavet af udgåede renrumsdragter, der har været brugt i kontrollerede renrumsmiljøer efter ISO-klasse 5. Dragterne er lavet til industrier med de højeste krav til sikkerhed og hygiejne – f.eks. medicinalindustrien – og derfor er de oplagte at bruge til mundbind.

Mundbindene er blevet testet hos Teknologisk Institut og Eurofins, og resultaterne påviser en filtrationseffektivitet på op til 96,28%. Kravet for et type II er 98% og for et type I mundbind er det 95%.

Mundbindene er et konkret eksempel på cirkulær økonomi; de er fremstillet af genanvendte ressourcer og samtidig kan de bruges igen og igen.

Lej dine mundbind
De genanvendelige mundbind kan indgå i en vaske- og lejeløsning, og de vil være oplagte på arbejdspladser med krav til mundbind for mange medarbejdere.    

Læs mere om, hvad en vaske- og lejeløsning på mundbind indeholder her

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere