04.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Lindab er nomineret til Byggeriets Energipris 2020

Indhold fra partner Hvad er dette?

Byggeriets Klimapriser skulle have være uddelt på BYGGGERI’20, men messen blev aflyst og prisoverrækkelsen udsat. Nu har Danske Byggecentre, som står bag Byggeriets Klimapriser, fundet en ny dato. Mandag d. 7. september bliver priserne overrakt og vi er stolte over at Lindab SolarRoof er blandt de nominerede til Energiprisen.

Hos Lindab arbejder vi dagligt med at udvikle bæredygtige produkter til gavn for miljøet, brugerne og håndværkerne ― uden at gå på kompromis med hverken funktionalitet eller design. Seneste skud på stammen af vores innovative byggeprodukter er SolarRoof, der er et bæredygtigt designer-kliktag med integrerede solceller, der forsyner bygningen med grøn strøm.

Nomineret til Byggeriets Energipris
Byggeriets Klimapriser uddeles for at anerkende byggeriets klimafrontløbere, og gives til udstillere på Byggerimessen, som kan dokumentere energieffektivitet, CO2-reduktion, reduktion i miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt bedre arbejdsmiljø.

Vi er stolte over at Lindab er nomineret til Byggeriets Energipris, hvor baggrunden for udviklingen af SolarRoof er ønsket om at kombinere klimavenlige produkter med et smukt design, så flere boligejere vælger solceller som energikilde.

Solceller nedsætter C02-udledning
Miljømæssigt er der et kæmpe potentiale for at benytte solceller som en del af den grønne omstilling og hermed nedsætte CO2-udledningen. Potentialet udnyttes dog langt fra i dag, hvor kun 15 % af det samlede elforbrug dækkes i de solrigeste timer.

Ifølge Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, er der mange årsager til at ikke flere har valgt solceller til at dække deres energibehov. En af dem er æstetikken, hvor traditionelt påmonterede solceller ofte ikke lever op til mange danskeres husdesign-drømme.

”Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller på grund af de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne på grund af æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer. Derfor har vi udviklet et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i en integreret løsning,” siger Lene Agger.

Trækker på mange års erfaring
Lindab SolarRoof er resultatet af Lindabs mange års erfaring som leverandør af ståltag kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi. SolarRoof produceres som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagkonstruktionen. Hermed bliver solcellerne en naturlig del af tagets arkitektoniske udtryk, samtidig med at monteringen bliver markant nemmere at gå til. Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet.

SolarRoof er Good Thinking
”I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning,” siger Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, der krydser fingre for at SolarRoof går hele vejen og vinder Byggeriets Energipris.

Byggeriets Klimapriser
Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klima og arbejdsmiljø - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi. 

Mere fra Lindab

Lindab

www.lindab.dk

  • Langkær 20, 6100 Haderslev, Danmark

Lindab fremstiller produkter og systemløsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima til byggeindustrien og ventilationsbranchen. Vi er en international koncern etableret i 32 lande med 5.100 ansatte - i Danmark er vi 500 medarbejdere.Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innov…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere