05.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Logistikgigant når i mål med 2020-bæredygtighedsstrategi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Logistikvirksomheden Brambles, der i Danmark er repræsenteret af pallevirksomheden CHEP, har netop nået sine bæredygtige mål for 2020. Resultatet er enorme klimabesparelser takket være et skarpt fokus på træ, vand, affald og ikke mindst CO2.

Den globale logistikvirksomhed Brambles, der i Danmark kendes som CHEP, har netop offentliggjort en rapport med resultaterne af de sidste fem års arbejde mod at nå sine 2020-bæredygtighedsmål. Og resultaterne taler for sig selv.

Fakta om energibesparelse

  • 10,3 mio. ton CO2 – svarende til den samme mængde CO2, der udledes af 1.950.560 boliger hvert år
  • 343 mia. liter vand – eller cirka 13.720 olympiske bassiner
  • 8 mio. kubikmeter træ – altså 8 mio. træer
  • 5,8 mio. ton affald

Sparer 13,7 tusind olympiske bassiner og 2 mio. boligers energiforbrug

10,3 millioner ton CO2, 343 milliarder liter vand, 8 millioner træer og 5,8 millioner ton affald har virksomheden sparet de sidste fem år. Det svarer til den samme mængde CO2, som der udledes fra 1.950.560 boliger om året, 13.720 olympiske bassiner og 8 millioner træer.

Som global aktør har vi i CHEP et stort ansvar for at tage klimakampen seriøst. Derfor er det fantastisk at nå i mål med vores arbejde og se de grønne tal sort på hvidt, for det viser jo, at vi gør det rigtige. Og vi stopper selvfølgelig ikke her, men vil kun sætte nye ambitioner for at gøre vores forsyningskæder mere bæredygtige”.

Nul skovrydning
Verdens skove er yderst sårbare ressourcer i klimakampen, men desværre er skovrydning, ifølge Verdensnaturfonden (WWF), stadig verdens tredjestørste kilde til drivhusgasemissioner efter kul og olie. For CHEP er det derfor afgørende, at det træ, der anvendes til produktionen af paller, er bæredygtig.

Virksomhedens forretningsmodel, hvor man deler og genbruger paller, minimerer i sig selv træforbruget. Men tidligere på måneden kunne CHEP også annoncere, at de har nået målet om, at 100 procent af alt indkøbt træ skal komme fra certificerede, bæredygtige skove, hvoraf 62,7 procent også opfylder FSC’s strenge Chain of Custody-certificering. Det betyder, at alle blå træpaller fra CHEP nu produceres uden nogen form for skovrydning, hvilket blåstempler pallernes
bæredygtighed fra skov til slutbruger.

Overstiger målet om CO2-reduktion fra vedvarende energi
Brambles, herunder CHEP, har desuden øget deres brug af vedvarende energi til 70 procent i 2020, hvilket reducerer CO2-udslippet med 33 procent. Det er 20 procent højere end det mål, der blev sat i 2015.

Desuden har CHEP haft stort fokus på at nedbringe CO2-udslippet fra transporten med særligt fokus på at udrydde de mange millioner kilometers fragt, der går til spilde, når lastbiler kører rundt uden gods på pallerne, fordi de skal retur til afsender – en udfordring, som CHEPs cirkulære model gør helt op med. På et enkelt år har CHEP sparet 75 millioner kilometers kørsel og 86.000 ton CO2 alene på
transportområdet.

Nyt 2025-mål: Klimaregnskabet skal ikke kun i nul, men også give noget tilbage
Med opnåelsen af 2020-målene slutter bæredygtighedsstrategien selvfølgelig ikke, men en ny strategi tager form. De næste fem år vil CHEP ikke blot fokusere på at minimere virksomhedens klimabelastning og få klimaregnskabet i nul, men decideret bevæge sig hen mod en mere regenerativ model, der skaber positiv værdi for naturen og samfundet.

Helt konkret betyder det, at der skal plantes to træer for hvert træ, der fældes, hvilket kan skabe millioner af nye træer. CHEP vil blandt andet også hjælpe kunder og samfund med at mindske engangsplastik ved at bruge genbrugt og såkaldt ”upcycled” plastik til produktionen af virksomhedens plastpaller.

”De seneste år har virkelig vist, hvor skrøbeligt klimaet er, og hvorfor det er vigtigt, at især globale aktører tager handling nu. Derfor er CSR ikke noget, vi gør på sidelinjen, men en grundlæggende del af vores forretning. Frem mod 2025 vil vi være pionerer inden for regenerative værdikæder, hvor det ikke kun handler om, at vi får noget ud af naturen, men at naturen også får noget ud af os”, siger Torben
Lund, landechef i CHEP Danmark.

Flere detaljer om Brambles’ 2025-mål kommer til oktober.
 

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere