04.12.2020  |  Samfund

Lokal engagement hyldet med årets CSR-pris i Stevns

Indhold fra partner Hvad er dette?

For snart en måned siden uddelte Stevns Kommune og Stevns Erhvervsråd erhvervspriser til lokale virksomheder, der har gjort en forskel. DFD's vaskeri i St. Heddinge blev hædret med årets CSR-pris for sin integrationsindsats i lokalområdet.

De årlige erhvervspriser i Stevns Kommune blev uddelt på trods af coronavirussen, men under anderledes forhold. Publikum var ikke fysisk til stede, men var rykket hjem i stuerne, da hele uddelingen blev sendt live. De fortjente klapsalverne var dermed byttet ud med virtuelle likes.  

Vores vaskeri i St. Heddinge er den største virksomhed i Stevns Kommune, og vi var blandt de nominerede til CSR-prisen. Fra vaskeriet deltog produktionschef Dan Rasmussen, og han endte med at gå derfra, som en meget glad og stolt mand. 

Tæt samarbejde sætter positivt aftryk på lokalsamfundet 
Årsagen til nomineringen er den integrationsindsats, som vaskeriet løfter i et tæt samarbejde med kommunens jobcenter. 

Indsatsen bunder bl.a. i FN’s Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst, som er et vigtigt pejlemærke for os. Det er blevet en ramme for, hvordan vi arbejder med integration og inklusion på arbejdsmarkedet, bl.a. med integrationsborgere. Det arbejde begyndte for mange år siden, og det har været med til at forme virksomheden.   

I DFD tager rekrutteringen altid udgangspunkt i et behov for arbejdskraft, men social ansvarlighed er en integreret del af rekrutteringsarbejdet og engagementet i lokalsamfundet. Og netop denne del har været yderst positiv i Stevns Kommune, og det resulterede i, at vi blev belønnet med CSR-prisen 2020.

Medarbejdernes fortjeneste
Gennem virksomhedspraktikker og løntilskud har vi på vaskeriet i St. Heddinge kvalificeret et stort antal integrationsborgere, hvoraf en stor del har fået ansættelse på vaskeriet. Og det er i høj grad medarbejdernes fortjeneste fortalte Dan Rasmussen til prisoverrækkelsen:

”En kæmpe, kæmpe tak til mine medarbejdere ude på Dampvaskeriet. Den måde, de har taget imod integrationsborgerne på, og den måde, mine ledere har arbejdet med integrationsborgerne på, har gjort, at vi har kunnet skabe alle de her arbejdspladser, men vi har sandelig også sendt nogle videre i systemet, som er i arbejde uden for kommunen”.   

Læs mere om arrangementet her.

Et af de initiativer, som vaskeriet har gennemført er sprogundervisning til integrationsborgerne på vaskeriet. Det har Stevnsbladet skrevet om her

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere