13.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Londons taxaer klar til elkørsel

80 procent af taxachaufførerne i den britiske hovedstad er klar til at skifte den traditionelle dieselbil ud med en elektrisk version. Det vil gavne byens luftkvalitet.

Londons sorte taxaer er blandt de mest genkendelige elementer i byens tætte trafik, hvor de dagligt fragter tusindvis af passagerer rundt i den berømte metropol. En negativ sideeffekt af de mange taxakilometer er imidlertid ikke til at komme udenom; taxaerne bidrager, ligesom de øvrige, fossilt drevne køretøjer, til den massive luftforurening, der i mange år har været en stor udfordring for byen.

Læs også: Ny London-borgmester vil være byens grønneste nogensinde

Ligesom de mindst ligeså genkendelige røde dobbeltdækkerbusser gjorde allerede sidste år, så er de sorte taxaer nu klar til at tage et skridt i en grønnere retning. I en rundspørge foretaget af London Taxi Company (LTC), der fremstiller vognene, svarer 80 procent af de adspurgte chauffører, at de er enten ’interesserede’ eller ’meget interesserede’ i at købe en elektrisk nuludledningstaxa (også kendt som Zero Emission Capable by TfL), når de er klar drift i løbet af 2017.

”Vi må tage alle de skridt vi kan for at forbedre Londons forurenede luft. Det er godt at høre, at taxachaufførerne er klar til at gøre deres, og de nye nuludledningstaxaer vil gøre en stor forskel. Vi er opsatte på at hjælpe industrien med at trives og vi vil arbejde sammen med TfL (Transport for London, red.) for at sikre, at vi gør hvad vi kan for at få det her vitale skifte til at ske så hurtigt og nemt som muligt”, siger viceborgmester for transport, Valerie Shawcross.

Store investeringer på vej
Frem mod 2020 vil LTC derfor etablere i alt 300 hurtigladere på tværs af London (halvdelen skal være klar i 2018), og sammenlagt investerer selskabet i alt £300 mio. (godt 2,6 mia. kr.) på at få deres nuludledningstaxa ud på både det britiske og europæiske marked i løbet af de kommende år, forklarer, CEO for LTC, Chris Gubbey.

LTC’s undersøgelse og potentialet i omstillingen får rosende ord med på vejen fra Greenpeace.

”Det faktum at taxachaufførerne er klar på at gå over til de CO2-neutrale biler er en god påmindelse om, at alle Londons indbyggere støtter kamp for en ren og sikker luft. Jo før virksomhederne tager den her teknologi til sig, jo hurtigere vil de komme foran resten, og den samme logik gælder for vores byer. for at sætter en stopper for sundhedskrisen forbundet med luftforurening er vi nødt til at tænke stort. En større udbredelse af elkøretøjer kræver en solid infrastruktur og flere opladere”, siger Senior Air Pollution Campaigner for Greenpeace UK, Barbara Stoll.

Læs også: Kommende ellastbil bliver nu helt CO2-fri

Siden starten i 1948 har LTC produceret omkring 130.000 taxaer fra sin facilitet i Coventry. Her har man for nylig valgt at investere £250 mio. (ca. 2,2 mia. kr.) i at udvide produktionskapaciteten, bl.a. for at kunne fremstille den nye nuludledningstaxa.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere