31.01.2022 | Menneskerettigheder
Lovudkast: Hundredevis af danske virksomheder skal kunne sagsøges for menneskeretskrænkelser
Indhold fra partner Hvad er dette?
Danske virksomheder gør en kæmpe indsats for at sikre ansvarlighed og bæredygtighed i deres værdikæder - både i relation til menneskerettigheder, miljø, klima og anti-korruption. Vi har også fantastiske danske organisationer som Dansk Initiativ for Etisk Handel - DIEH og Global Compact Network Denmark, der arbejder for samme mål sammen med virksomheder, fagbevægelse og NGO'er.
Virksomheder skal kunne drages til ansvar for menneskerettighedskrænkelser i værdikæden, mener EU-kommissionen. Her ses en niårig børnearbejder i Indien. Foto: Rupak De Chowdhuri
Men vi kan ikke løse verdens problemer med menneskerettigheder og miljø ved at vælte ansvaret over på europæiske virksomheder. Derfor så @DI gerne et globalt regelsæt - eller som minimum på OECD-niveau. Men fælles EU-krav omkring due diligence er trods alt bedre end det kludetæppe af nationale regelsæt, der ellers tegner sig, og derfor er @DI positivt indstillet over for det direktiv, der måske kommer i februar efter at være blevet udskudt flere gange.
Det er afgørende, at direktivet har respekt for de udfordringer, der ligger i at arbejde med globale værdikæder - og at det ikke kommer til at stå i vejen for, at vi kan handle med små virksomheder i udviklingslande, hvor intentionerne er rigtige, men dokumentationen ikke er på plads.
Hvis du har spørgsmål eller input om arbejdet med due diligence og bæredygtige værdikæder, så kontakt gerne Marie Gad eller Gry Saul
Klima, miljø og energi

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed
I en tid, hvor bæredygtighed er blevet et afgørende konkurrenceparameter, finder danske produktionsvirksomheder værdi i at deltage i Klimaklar Produktionsvirksomhed. Deltagelse i programmet har vist sig at være en god måde for virksomhederne at positionere sig som frontløbere og imødekomme skærpede krav på klimaområdet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning
Frem mod 2030 kommer der mere fokus på bæredygtighed i lovgivning, krav fra samarbejdspartnere og kunder samt økonomiske incitamenter. Derfor har DI Rådgiverne og Mannaz søsat en bæredygtighedsuddannelse, der skal løfte bæredygtighedskompetencerne hos danske rådgivere.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.
Nye begreber og forkortelser fyger igennem luften, når talen falder på den grønne omstilling i de danske virksomheder. CSRD, ESG, Taksonomiforordningen, CO2e og bæredygtighedsrapportering er bare nogle af de begreber og forkortelser virksomheder skal forstå sig på, hvis de vil kunne leve op til de krav, der stilles til dokumentation af bæredygtig produktion og virksomhedsdrift.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSRD – Husk arbejdet med governance og anti-korruption
Med de nye regler om bæredygtighedsrapportering, skal større danske virksomheder snart begynde at rapportere om en række ESG forhold. Kravene bliver fastsat i ESRS rapporteringsstandarderne, herunder governance standarden G1, som bl.a. fokuserer på governance og anti-korruption.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar
Det er ikke længere nødvendigt at diskutere, hvorvidt bæredygtighed og ESG bliver afgørende for din virksomheds succes eller ej.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ESG kompetencer er afgørende for den bæredygtige omstilling
Efterspørgslen efter ESG-kompetencer er enorm blandt danske virksomheder. Uden de rette hoveder og hænder lykkes vi ikke med omstillingen. Dansk Industri (DI) har iværksat en målrettet indsats for at hjælpe vores medlemmer på vej.
Indhold fra partner