06.06.2018 | Samfund
Luftfragtselskab siger nej til jagtrofæer
Det Luxembourg-baserede luftfragtfirma Cargolux har besluttet at forbyde transport af jagttrofæer på sine fly med øjeblikkelig virkning. Det flugter ikke med vores etiske engagement, lyder det fra topchefen.
Når Cargolux laster sine fly fremover, bliver det ikke med jagttrofæer. Disse er med øjeblikkelig virkning blevet bandlyst af selskabet. Foto: Cargolux
Det er slut med at få løvehoveder, elefantstødtænder og lignende jagttrofæer fløjet hjem med luftfragtfirmaet Cargolux. Det Luxembourg-baserede selskab har med øjeblikkelig virkning besluttet sig for at forbyde transport af den specifikke type gods på sine fly, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.
Læs også: DHL vil være en rollemodel for en CO2-tung industri
Dermed slutter Cargolux, der råder over 28 dedikerede Boeing 474-fragtfly, sig til en voksende liste af flyselskaber, der nægter at medtage jagtrelaterede forsendelser. Air Cargo World fremhæver aktører som Delta, United og American Airlines, der ændrede taktik på området i 2015 efter det kontroversielle forløb omkring jagten på løven Cecil i Zimbabwe.
”Denne praksis flugter ikke med selskabets etiske engagement og politik, og vi kan derfor ikke længere acceptere disse forsendelsesforespørgsler. Cargolux arbejder målrettet med at opbygge en bæredygtig forretningsmodel og det inkluderer beskyttelse af miljøet og dets naturlige ressourcer”, siger president og CEO for Cargolux, Richard Forson.
Med udgangspunkt i sin strategi for transport af levende dyr er Cargolux involveret i dyrevelfærd, ligesom man overholder den internationale luftfartsorganisation IATA’s Live Animal Regulations og konventionen om international handel med truede arter (Cites).
Læs også: KLM vil have miljøvenlige fly
På CSR-fronten arbejder selskabet også med at reducere sit CO2-udslip, og med at håndtere sit sociale ansvar i lokalområderne omkring sine mange lokationer, ikke mindst hubben hjemme i Luxembourg.
-AK
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.