06.06.2018  |  Samfund

Luftfragtselskab siger nej til jagtrofæer

Det Luxembourg-baserede luftfragtfirma Cargolux har besluttet at forbyde transport af jagttrofæer på sine fly med øjeblikkelig virkning. Det flugter ikke med vores etiske engagement, lyder det fra topchefen.

Det er slut med at få løvehoveder, elefantstødtænder og lignende jagttrofæer fløjet hjem med luftfragtfirmaet Cargolux. Det Luxembourg-baserede selskab har med øjeblikkelig virkning besluttet sig for at forbyde transport af den specifikke type gods på sine fly, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: DHL vil være en rollemodel for en CO2-tung industri

Dermed slutter Cargolux, der råder over 28 dedikerede Boeing 474-fragtfly, sig til en voksende liste af flyselskaber, der nægter at medtage jagtrelaterede forsendelser. Air Cargo World fremhæver aktører som Delta, United og American Airlines, der ændrede taktik på området i 2015 efter det kontroversielle forløb omkring jagten på løven Cecil i Zimbabwe.

”Denne praksis flugter ikke med selskabets etiske engagement og politik, og vi kan derfor ikke længere acceptere disse forsendelsesforespørgsler. Cargolux arbejder målrettet med at opbygge en bæredygtig forretningsmodel og det inkluderer beskyttelse af miljøet og dets naturlige ressourcer”, siger president og CEO for Cargolux, Richard Forson.

Med udgangspunkt i sin strategi for transport af levende dyr er Cargolux involveret i dyrevelfærd, ligesom man overholder den internationale luftfartsorganisation IATA’s Live Animal Regulations og konventionen om international handel med truede arter (Cites).

Læs også: KLM vil have miljøvenlige fly

På CSR-fronten arbejder selskabet også med at reducere sit CO2-udslip, og med at håndtere sit sociale ansvar i lokalområderne omkring sine mange lokationer, ikke mindst hubben hjemme i Luxembourg.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere