26.02.2020 | Klima, miljø og energi
Mærsk indgår vild låneaftale: Renten afhænger af CO2-reduktioner
For at gøre alvor af sine ambitiøse klimamål indgår A.P. Møller-Mærsk nu et samarbejde med 26 banker om en kreditfacilitet på 35 mia. kr., hvor renten er baseret på udviklingen i virksomhedens CO2-udslip.
A. P. Møller-Mærsk vil nu gøre alvor af selskabets ambitiøse mål om at være CO2-neutral i 2050, som man meldte ud i slutningen af 2018.
Læs også: Maersk indgår nyt samarbejde om CO2-reduktioner
I en pressemeddelelse løfter selskabet sløret for et samarbejde med 26 banker om en kreditfacilitet på fem milliarder dollars (knap 35 mia. kr.), hvor renten er knyttet op på udviklingen i CO2-udledning.
Renten vil løbende blive justeret efter i hvor høj grad Mærsk formår at leve op til sit eget mål om at reducere CO2-udslippet per transport med 60 procent frem mod 2030.
Danske Bank og Nordea iblandt
”Vi er fast besluttede på at nå vores ultimative mål om at blive helt CO2-neutrale i 2050, og denne aftale fungerer som endnu en mulighed for os til at leve op til den ambition”, siger Henriette Hallberg Thygesen, direktør for Fleet & Strategic Brands hos Mærsk, og fortsætter:
”For at realisere vores ambitiøse løfte samarbejder vi med forskere, myndigheder, teknologiudviklere, kunder, energileverandører – og nu også banker”.
Læs også: Bæredygtig shipping er ikke kun mindre CO2
Kreditfaciliteten løber over fem år med mulighed for to års forlængelse. Blandt bankerne er Danske Bank, Nordea og Handelsbanken. Franske Crédit Agricole og svenske SEB har ageret som bæredygtighedskoordinatorer.
- SMF
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.