22.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år

Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.

Maersk forventer at bestille deres første CO2-neutrale skibe allerede om tre år.

Det skriver Shippingwatch.

I podcasten "Outrage + Optimism" sætter Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller Mærsk A/S, ord på den rejse virksomheden er på - kursen er en CO2-neutral skibsflåde i 2050.

Der vil i første omgang blive købt små containerskibe, som skal give vigtige inputs og erfaringer til det videre klimaarbejde. Særligt valget af brændstof er noget der skal arbejdes med.

Læs også: Rederi vil teste bæredygtig biobrændsel

"Og vi kan fylde skibet med brændstof på den måde, få erfaringen om, hvad der fungerer operationelt, hvordan sikkerheden fungerer, og så kan vi være klar til at begynde at bestille store skibe mod slutningen af dette årti. Det er den vej, vi ser," siger Skou i podcasten.

Brændstoffer som ethanol og ammoniak er på tale, hvis sikkerhedsmæssige risici Søren Skou forventer at Maersk vil få styr på indenfor to-tre år.

I december sidste år meldte Maersk også ud, at de leder intenst efter alternative brændstoffer.

Læs også: Maersk kigger ind i alternative brændsler som måske kan findes i bioaffald fra risplanten

Maersk deltager i koalitionen Getting to Zero med mål om at få CO2-neutrale skibe, der er kommercielt bæredygtige, på verdenshavene i 2030.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere