10.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Maersk kigger ind i alternative brændsler som måske kan findes i bioaffald fra risplanten

Rederigiganten Maersk er på jagt efter miljøvenligt brændstof, der skal være en del af metoden til at nå deres målsætning om at blive CO2-neutral inden 2050.

Maersk har en målsætning om at være CO2-neutral inden 2050 og er derfor i gang med et omfattende forskningsarbejde for at finde alternativer til de fossile brændstoffer, som rederiet i dag er afhængig af.

Det skriver Børsen.

I gennem længere tid har man undersøgt om plantematerialet lignin kan benyttes som brændstof og Jacob Sterling, der er chef for den tekniske innovation i rederiet, er ikke afvisende overfor, at det eventuelt kan blive en del af løsningen.

“Hvis det kan, er det store spørgsmål, hvor vi får lignin fra. Hvilken biomasse, som indeholder lignin og ikke koster alt for meget, kan vi få fat i. Der er risstrå og måske også risskallerne interessante, fordi der er utrolig meget af det,” siger han.

Læs også: Rederi vil teste bæredygtig biobrændsel

Særligt i Asien brændes store mængder risstrå efter høsten af selve riskornene og netop risplanten udgør derfor et stort potentiale, som Maersk planlægger at kigge dybere ind i.

Jacob Sterling blev bekendt med risresternes potentiale i gennem ngo'en Preferred by Nature, der arbejder på en certificering af bæredygtige ris, som blandt andet vil gøre det ulovligt at afbrænde risstråene efter høst.

“Hvis man kan lave det til grøn energi i stedet for, løser man et stort forureningsproblem og giver de fattigste mennesker en øget indkomst ved at skabe et marked for et produkt, der i dag ikke har værdi. Og man kan lave miljøvenligt brændstof, der erstatter fossile brændstoffer til f.eks. skibsfarten", siger Preferred by Natures direktør Peter Feilberg.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere