29.09.2020  |  Samfund

Markant stigning i de bæredygtige aktiefonde

Øget interesse fra investorer og kommende lovgivning ligger til grund for den stigning, man lige nu oplever for bæredygtige investeringer i den finansielle sektor.

Hos Nordea Asset Management har man det seneste år indført ESG-screening og har samtidig set den kapital man forvalter i det bæredygtige hjørne stige fra 9,1 mia. euro til i dag 14 mia. euro. Bankinvest har oplevet stor interesse for sin nye svanemærkede aktieafdeling, som blot siden juni måneds lancering har tiltrukket over 5 mia. kr. Det skriver Børsen. 

Mads Berendt Søndergaard fra Bankinvest mener, der er to årsager til den stigende interesse for bæredygtige investeringer. Først og fremmest er investorerne blevet langt mere interesserede i bæredygtige investeringer. Samtidig sker der meget på lovgivningsplan lige nu blandt andet i forhold til, hvordan der skal arbejdes mere målrettet med esg i den finansielle sektor.

“Næste år kommer der en lang række lovgivningsprincipper. EU kommer f.eks. med en række handlingsplaner, hvor to af dem får stor betydning for den finansielle sektor,” siger Mads Berendt Søndergaard til børsen.dk og nævner, at den ene handler om, hvordan der arbejdes med ESG i sektoren, mens den anden er EU-taksonomien, et slags fælles værktøj til at kunne identificere det grønne i en given investering.

Der skal dog investeres flere ressourcer i form af lovgivning og i form af investeret kapital for at nå i mål med FN's klimamål i 2030 og undgå greenwashing. 

“I Norden er vi generelt langt fremme, det er sjældent noget markedsføres grønt uden at være det, men vi kan have forskellige definitioner og kriterier, men det skal den nye taksonomi være med til at afvikle,” siger Mads Berendt Søndergaard.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere