07.06.2017  |  Samfund

Masser af amerikanske virksomheder bakker op om Paris

En lang række amerikanske selskaber, heraf adskillige i milliard-klassen, trodser præsident Trump og bakker i et åbent brev op om klimaaftalen fra Paris, som Trump vil trække USA ud af.

Som omtalt i fredags her på CSR.dk, så vil USA's præsident Donald Trump trække sit land ud af Parisaftalen, der skal begrænse den globale temperaturstigning. Ifølge præsidenten går aftalen bl.a. ud over den amerikanske økonomi og skader landets virksomheders konkurrencemuligheder.

Læs også: Divestmentbølgen når nye højder

Men den udlægning er en bred vifte af nationens største selskaber ikke enige i. Sammen med en lang række borgmestre, guvernører, universitetsledere og investorer har de derfor sendt et åbent brev til verdenssamfundet og de øvrige parter i klimaaftalen, hvor de redegør for deres standpunkt.

Under overskriften ”We are still in” peger de i alt godt 1.200 underskrivere på, at ”Trump-administrationens annoncering (om at forlade Parisaftalen, red.) underminerer en hjørnesten i kampen mod klimaforandringerne og skader verdens evne til at undgå de mest farlige og bekostelige effekter af klimaforandringerne. Og meget centralt, så er den også ude af trit med, hvad der foregår i USA”, skriver de.

Videre skriver parterne bag brevet, at de i ”mangel på lederskab fra Washington (…) vil forfølge ambitiøse klimamål, arbejde sammen for at skabe signifikant handling og sikre, at USA forbliver en global leder, når det kommer til at reducere udledninger”.

Investeringer er gode for både planet og bundlinje
Brevet er underskrevet af over 900 små og store virksomheder med samlede årlige indtægter for 1,4 billioner dollars (knap 10.000 mia. kr.), herunder selskaber som Apple, eBay, Unilever, Google, Tesla, Nestlé, Microsoft og Nike.

”Vi holder fast i vores overbevisning i forhold til de mål om bæredygtighed, CO2 og energi vi har sat som virksomhed, og i forhold til Parisaftalens ultimative succes. Vores erfaring viser os, at disse investeringer og innovationer er gode for vores planet, vores virksomhed, vores kunder og økonomien”, siger President og Chief Legal Officer for Microsoft, Brad Smith.

Læs også: Amerikanske investorer vil også have ”mere”

Udover virksomhederne omfatter brevets underskrivere også borgmestre fra byer som New York, Los Angeles, Boston, Miami og Philadelphia, samt stater som Californien, Oregon, Hawaii og New York. Samlet set repræsenterer de 120 mio. indbyggere og et bidrag til det amerikanske BNP på 6,2 bio. dollars (ca. 410 bio. kr.)

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere