08.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Massivt solcelleanlæg skal monteres på taget af Bella Center

Et solcelleanlæg på størrelse med to fodboldbaner på Bella Centers tag skal fremover dække en tredjedel af Bella Centers strømforbrug.

Som en del af bæredygtighedsstrategien hos Bellagroup, der ejer Bella Center, ser et solcelleanlæg på størrelse med to fodboldbaner nu dagens lys på toppen af kongrescenteret og hotellet Bella Sky på Amager i København. Sådan lyder det fra koncernen i en pressemeddelelse.

”Det er helt oplagt at udnytte de mange flade tage i storbyerne til at skabe grøn energi, og der er ikke mange, der har så stort et tagareal som os. Derfor er vi meget begejstrede for, at vi nu kan udnytte tagets potentiale til at genere vedvarende energi til Bella Center og AC Hotel Bella Sky,” siger Christian Folden Lund, administrerende direktør i Bellagroup.

Læs også: Staten er i fuld gang med at finde områder til kæmpe solcellepark

Det massive solcelleanlæg dækker et areal på 16.000 kvadratmeter og skal producere strøm svarende til en tredjedel af centerets forbrug i 2021. Derudover til koncernen skifte 5500 lyskilder på Bella Sky ud med LED-belysning i 2023.

Sammen med etableringen af den nye solcelleanlæg ”reducerer det Bellagroups CO2-udledning med mere end 400 ton årligt,” lyder det i pressemeddelelsen.

Det er virksomheden NRGreen, som etablerer den nye solcelleanlæg på taget af Bella Center.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere