06.08.2015  |  Supply chain

McDonald’s lover at stoppe skovrydning i hele sin forsyningskæde

Verdens største restaurationskæde forpligter sig til at stoppe skovrydning i alle led af sine globale forsyningskæder senest i 2030.

Det er et løfte af de store, når McDonald’s, der med sine omkring 37.000 restauranter er verdens største aktør inden for food & beverage, med øjeblikkelig virkning vil arbejde for at stoppe skovrydning i hele sin forsyningskæde. Det skriver selskabet på sin virksomhedshjemmeside.

Læs også: McDonald’s åbner sin forsyningskæde

I første omgang vil man fokusere på centrale områder i forsyningskæde, dvs. mad (kød, fjerkræ, kaffe og palmeolie) og fiberbaseret pakning. På længere sigt vil også andre kæder, såsom det træ, der bliver brugt til indretning af restauranterne, blive inddraget.

Det er processer McDonald’s anerkender er komplicerede, men ikke desto mindre er målet at stoppe skovrydning i samtlige led af koncernens forsyningskæder senest i 2030. Det ligger også i tråd med New York Declaration on Forests, som man underskrev i september 2014, i øvrigt sammen med bl.a. EU, Danmark, Storbritannien og USA samt virksomheder som Nestlé, Kelloggs og COOP og Walmart.

Med over 3100 underleverandører i spil, så kan McDonald’s ikke love fuld sporbarhed som en del af pakken, men man vil sikre synlighed i forhold til råmaterialernes oprindelse, således at både virksomhed og kunder kan identificere, hvor og hvordan de er tilvejebragt.

Læs også: Multinationale selskaber vil aktivere unge til en bæredygtig livsstil

Det er Verdensnaturfonden WWF, ligeledes medunderskriver af New Yorker-aftalen, der har defineret skovrydning (deforestation) som ”processen, hvor naturskove bliver ryddet gennem fældning og/eller afbrænding med det formål at anvende tømmeret og/eller bruge området til alternative formål.”

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere