17.05.2023  |  Medarbejder

Undersøgelse: Meget svært at få anerkendt en psykisk arbejdsskade

Kun omkring fem procent af anmeldelser om en arbejdsskade får medhold, viser nye tal.

Hvert år melder mellem 4500 og 5500 danskere en skade ind til myndighederne, fordi deres arbejde har medført en psykisk arbejdsskade.

Typisk på grund af ubehagelige oplevelser, mobning, stress, chikane eller uoverskueligt mange opgaver på jobbet.

Læs også: Hos konsulenthus smitter et opgør med ufleksibelt arbejdsliv af på kønsbalancen

Men efter lægerne har skrevet det i journalen, møder de en mur hos Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring (AES). For det er i gennemsnit kun fem procent af alle skader hos forsikringen, hvor anmelderne får medhold. Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af tal fra AES.

Og det møder kritik fra blandt andet Malene Friis Andersen, psykolog og ph.d.

”Der er et stort misforhold mellem, at rigtig mange oplever stress, uklare rammer, højt arbejdstempo og arbejdspres, og at det er så svært at få anerkendt mentale helbredsproblemer,” siger hun til Fagbladet 3F.

Læs også: Bare bryster til frokost og manglende privatliv: Byggebranchen halter bagud på ligestillingsfronten

Advokat Karsten Høj mener derfor, at man skal ændre lovgivningen og de rammer, der er for anerkendelsen.

AES har ikke ønsket at svare på spørgsmål fra Fagbladet 3F, men henviser til en årsredegørelse fra 2017, hvor der blandt andet står, at “der foreligger ikke tilstrækkelig dokumentation, som entydigt belyser de arbejdsmæssige påvirkninger eller belastninger, der fører til udvikling af psykiske sygdomme.”

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere