16.03.2017  |  Menneskerettigheder

Menneskerettighedsnetværk får nyt sekretariat

Danish Business Network for Human Rights får nyt sekretariat i form af Institut for Menneskerettigheder. Samtidig er netværket åbnet for nye medlemmer.

Danish Business Network for Human Rights (DBNHR) har valgt Institut for Menneskerettigheder til at stå i spidsen for netværket som moderator og sekretariat. Det oplyser instituttet selv på sin hjemmeside.

DBNHR er et netværk for globale virksomheder, der arbejder med menneskerettigheder i organisationerne såvel som i forsyningskæderne. Formålet med netværket er, at virksomhederne kan sparre med og støtte hinanden og på den måde opnå en bedst mulig implementering af menneskerettighederne.

Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Og netop det kan Institut for Menneskerettigheder bidrage til, mener Malene Østergaard, CSR og miljødirektør i Danfoss:  

"Med Institut for Menneskerettigheder har vi engageret os med en masse eksperter på området. Og så har de til og med erfaring med at omsætte deres viden til konkrete anbefalinger overfor virksomheder”, siger Malene Østergaard.

Nye virksomheder er velkomne
Netop nu er netværket åbent for nye medlemmer, der også søger sparringspartnere. Og det at kunne sparre med ligesindede er for Malene Østergaard helt essentielt.

"Globale virksomheder deler den udfordring, at vi skal forholde os til menneskerettigheder. Netværket giver os et forum for at håndtere disse udfordringer i fællesskab. I netværket møder vi både ligesindede og bliver udfordret af nogle som tænker anderledes", siger Malene Østergaard.

Læs også: Lego: Virksomheder skal bidrage til beskyttelse af børns rettigheder

Netværkets nuværende medlemmer omfatter A.P. Møller Mærsk, Arla, Danfoss, Haldor Topsøe, Lego, Pandora, Top-Toy, Vestas, Hempel, Ikea og Novo Nordisk.

Læs mere om netværket og indmelding her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere