11.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Meyers har gjort sine færdigretter mere klimavenlige

Et halvt år efter start har Meyers udskiftet emballagen på alle sine færdigretter til nye og mere bæredygtige bakker fremstillet af min. 65% genbrugsplast. Samtidig har kokkene optimeret opskrifterne, så retterne nu indeholder endnu flere bælgfrugter og grøntsager til gavn for både klimaet og måltidsglæden.

Meyers er nået i mål med omlægningen til mere bæredygtig emballage i sortimentet af færdigretter. Bakkerne - med navnet 'Evolve' - fremstilles af danske Faerch og består af 65-72% genbrugsplastSamtidig har Meyers øget andelen af bælgfrugter og grønt i eksisterende og nye færdigretter.

Tiltagene er en del af den samlede bæredygtighedsstrategi, som Meyers lancerede i efteråret 2021. Strategien indeholder bl.a. et mål om, at mindst 80% af al emballage på tværs af Meyers skal være fremstillet af genanvendt materia­le, mens 100% af emballagen skal være genanvendelig eller bionedbrydelig.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En farverig bivirkning
Farverne på de nye genbrugsbakker varierer i nuance alt efter om det er brugte flasker, gamle kasser eller en helt tredje ressource, der er blevet genanvendt. Det betyder, at færdigretter fra Meyers nu sælges i både brune, grønne, blå og grå nuancer.

”Tiltaget har givet en helt ny visuel dynamik i blandt vores færdigretter. En positiv og egentlig utilsigtet sideeffekt ved et projekt, som ellers fra starten udelukkende handlede om at øge vores omtanke for bæredygtighed i produktionen,” fortæller direktør for Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran.

Grønnere udenpå og indeni
Ovenpå milepælen med omlægning til mere bæredygtig plastemballage, er turen nu kommet til et serviceeftersyn på opskrifterne bag selvsamme hurtige håndværksretter. I forlængelse af Meyers’ strategiske fokus på grøn velsmag - hvilket bl.a. er mundet ud i en bog om grønne proteiner – øges andelen af bælgfrugter og grøntsager i eksisterende og kommende færdigretter.

”Vi oplever et stort ønske blandt kunderne om at spise grønnere. Både i forhold til rene vegetariske måltider, men også gennem mindre skridt, hvor elskede klassikere med kød får et mere klimavenligt twist,” fortæller Anne Luise Deleuran, og slutter: 

”Her kan vi med vores ekspertise på feltet tilberede langsom mad til hurtige dage, der ikke bare smager dejligt, men også bidrager til større mæthedsfølelse og en øget omtanke for kloden ved hjælp af flere bælgfrugter og grøntsager.”

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere