20.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Microsoft sætter gang i global indsats for biodiversitet

Microsofts nye ’Planetary Computer’ skal give NGO'er, erhvervsliv og beslutningstagere adgang til videnskabelige data om, hvordan arealanvendelse, genplantning og andre dyrelivsinitiativer kan forbedre biodiversiteten og begrænse klimaændringerne.

Bæredygtig udvikling er fortsat afgørende, selvom covid-19 har vendt op og ned på hverdagen.

Læs også: Interessen for Verdensmål lever trods krise

Derfor har Microsoft præsenteret næste indsats i virksomhedens bæredygtighedsstrategi for 2020. Den indsats har fokus  på beskyttelse og opretholdelse af biodiversitet og på et sundt globalt økosystem. Et område, som Microsoft er et af de første global selskaber med en dedikeret strategi for.

Antallet af vådområder, som renser og opbevarer vand og som samtidig er hjemsted for tusindvis af arter, er reduceret med hele 87%. Koralrevene, der fungerer som undersøiske levesteder og som sikrer føde, naturlige flodbarrierer, og millioner af arbejdspladser inden for turisme, er blevet reduceret med 50% i nyere tid, skriver Microsoft i en artikel på deres website. 

Helt nødvendige målinger
It-gigantens nye indsats for biodiversitet vil primært øge brugen af data og digital teknologi.

Det sker blandt andet gennem et nyt program, som samler klima-og miljødata fra hele verden og aktiverer disse data i en såkaldt ’Planetary Computer’. Det er formålet, at computeren skal skabe indsigt i kritiske spørgsmål, som forskere, miljøorganisationer og virksomheder i øjeblikket søger svar på uden at finde det. Samtidig skal den kunne vise data om specifikke miljøløsninger, som for eksempel identificering af arter samt kortlægning og optimering af arealanvendelse.

På den måde får partnere og kunder bedre redskaber til at tage beslutninger om klima- og miljøtiltag.

Computeren er anden fase af Microsofts ’AI for Earth’-program, der samarbejder med Gruppen for Verdensobservationers Biodiversitetsnetværk (GEO BON) og støtter med et bidrag på en million dollar (6,9 mio. kr.).

Bidraget skal styrke indsatser, som overvåger jordens biodiversitet og som skaber nødvendige målinger for at kunne studere, rapportere og håndtere forandringer i biodiversiteten. Indsigterne kan bruges til global beslutningsstøtte om natur- og miljøbevarelse.

En indsats bygget på principper
Når Microsoft fremadrettet skal arbejde med at fremme biodiversitet vil deres målsætninger være guidet af fire principper: 

  • Anvend data og digital teknologi. Vi kan ikke løse et problem, hvis vi ikke vi forstår problemet fuldt ud. Netop derfor ønsker vi at samle klima- og miljødata fra hele verden og aktivere disse data gennem computing og machine learning i den nye Planetary Computer.
  • Understøt samarbejdspartnere og kunder i hele verden. Vi vil bruge den nye computer til at udvikle og bruge digital teknologi, som hjælper vores samarbejdspartnere og kunder til at forbedre deres egne beslutninger vedrørende klima- og miljøtiltag.
  • Brug vores stemme i den offentlige debat. Vi vil bakke op om og være fortalere for politiske indsatser, som tager hånd om økosystemer på både nationalt og globalt niveau.
  • Tag ansvar for vores eget aftryk. Vi vil tage ansvar for de påvirkninger af økosystemet, som vores direkte virke medfører ved inden 2025 at beskytte mere landareal end vi forbruger.

Læs også: Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt

Hvis du vil vide mere om Microsoftde spændende nye tiltag inden for biodiversitet, hvor virksomheden er tydeligt foran kurven, så læs mere her, hvor der også er links til endnu mere information. 

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere