24.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Midtjylland skal være ny, grøn landbrugsperle

I ny aftale vil to midtjyske landbrugsorganisationer og kommuner sikre et grønt landbrug ved hjælp af biogasanlæg, vedvarende energi og lavbundsprojekter.

Nyt biogasanlæg, vedvarende energiproduktion og flere lavbundsprojekter. Det er alle initiativer, der skal sikre en klimavenlig landbrugssektor i Midtjylland.

Det har Herning-Ikast Landboforening, Familielandbruget Vest-Jylland og kommunerne i Herning og Ikast-Brande netop underskrevet en aftale om, skriver TV Midtvest.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Og John Thomsen, formand for Miljø-, Infrastruktur- og Naturudvalget samt medlem af Venstre i Herning Kommune, glæder sig over det nye samarbejde.

Læs også: Gødningsfabrik skal indfri landbrugets grønne ambitioner

”Landbruget har længe tænkt i at finde på klimavenlige løsninger, men på grund af det nye partnerskab, kan vi som kommune forhåbentlig komme tidligere med ind over processen med løsningerne. I kommunen har vi afsat fire millioner kroner over fire år, som allerede går til udviklingen af de her tiltag,” siger han til TV Midtvest.

I aftaledokumentet forpligter parterne sig også til at opnå Parisaftalens mål og dermed bidrage til Danmarks nationale klimamål om CO2-reduktioner.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere