Miljø og økonomi går hånd i hånd til gavn for klimaet i Dragør Kommune

Brug af elektriske varebiler hos Dragør Kommune har betydet bedre økonomi, reduceret miljøpåvirkning og givet gladere medarbejdere

Den elektriske Nissan varebil får ny energi og gør klar til at udbringe mad til kommunens ældre borgere.

19.08.2015

Sponseret

Claus Seitzberg, Ekstern Konsulent, Region Hovedstadens regionale elbilsekretariat, Copenhagen Electric

Et grønt skridt på vejen som klimakommune
En glad borgmester Eik Dahl Bidstrup indviede i maj 2015 Dragør Kommunes to nye elektriske varebiler til brug for udbringning af mad fra Omsorgscentret Enggården.

- Elbiler er bedre for miljøet og gode for kommunekassen, så enkelt kan det siges. De to nye elbiler reducerer Dragør Kommunes CO2-udledning med 6 ton om året til gavn for miljø og klima, og er dermed endnu et grønt skridt på vejen som Klimakommune, lød det fra borgmesteren. 

Kommunen indgik tilbage i 2010 en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om, at kommunen skulle være Klimakommune. Målsætningen er at reducere kommunens CO2-udledning med 3 pct. om året frem til 2020.

Potentiale for flere elbiler i kommunen
Dragør Kommune har i samarbejde med Region Hovedstadens rejsehold, der drives af firmaet COWI, analyseret bilparken. Kommunen har 30 biler, hvoraf omkring halvdelen ifølge analysen med fordel kan udskiftes til elbiler.

- Elbiler kan med fordel bruges til den kommunale kørsel i Dragør med mange korte ture og ture med mange start og stop. Korte ture i elbiler er modsat de konventionelle biler, ikke et problem. Elbilerne bidrager til et bedre lokalmiljø uden afbrænding af fossilt brændstof og skadelig partikeludledning, siger Jørgen Krarup Jensen, Plan og Teknik, Dragør Kommune.

Besparelser på biludgifterne
De to elektriske varebiler har erstattet omsorgscentrets to gamle diesel varebiler, som ikke kunne godkendes ved syn. Bilerne var mærket af brug og det ville koste ca. 25.000 kr. pr. bil, at få dem igennem synskontrollen.

- Med anskaffelsen af de to elbiler har vi ikke alene sparet de mange penge til at få bilerne synet, vi sparer hvert år 30-35.000 kr. på brændstof og grøn ejerafgift og små 10.000 kr. på service og vedligeholdelse, siger Jørgen Krarup Jensen, Plan og Teknik, Dragør Kommune.

Forbedret arbejdsmiljø og gladere medarbejdere
- Implementering af elbilerne i omsorgscentret har betydet et bedre arbejdsmiljø og gladere medarbejdere. Det viser også erfaringer fra andre kommuner med blandt andet færre arbejdsskader. Dette er fordi elbiler har automatgear og derfor lettere at betjene. Derudover er der væsentligt mindre støj i kabinen end i konventionelle biler, siger Jørgen Krarup Jensen, Plan og Teknik, Dragør Kommune.
 
- Brugerne af elbilerne er meget begejstrede. De sætter pris på kørekomforten og bilens udstyr og glæder sig over at køre uden udstødning. Sund mad, grønt miljø og elbiler, går godt sammen, slutter Jørgen Krarup Jensen.

Elbilerne er indkøbt via Hovedstadsregionens elbilpartnerskab med støtte fra Energistyrelsen. I elbilpartnerskabet indgår mere end 500 elbiler fordelt på offentlige og private partnere. Der er mulighed for optagelse af nye partnere, der ønsker at anskaffe elbiler.

For yderligere information kontakt
Sekretariatchef Kåre Albrechtsen, telefon 2463 8868
Konsulent Kathrine Fjendbo, telefon 2482 3732

19.08.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Elinstallatør får god energi af at køre elektrisk

23.02.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Mød elbilen i samarbejde med Region Hovedstaden

06.01.2016Copenhagen Electric

Sponseret

Region Hovedstaden inviterer virksomheder til samarbejde om grøn omstilling med elbiler

19.08.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Miljø og økonomi går hånd i hånd til gavn for klimaet i Dragør Kommune

07.08.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Nu skal håndværkerbiler køre på el

30.03.2015Copenhagen Electric

Sponseret

Lej en elbil med nyt koncept