31.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Miljø- og Fødevareministeren vil investere i en tænketank mod madspild

Der bliver årligt smidt mad ud for 1.200 mia. dollars på verdensplan, ifølge ny rapport. Derfor vil Jakob Elleman-Jensen nu invitere til et bredt samarbejde i hele fødevarekæden.

Miljø- og Fødevareministeren, Jakob Elleman-Jensen, vil etablere et nyt fagligt offentligt-privat samarbejde i form af en tænketank med repræsentanter fra hele fødevarekæden, myndigheder og forskere. Tænketanken skal fokusere i højere grad på, at reducere madspild og fødevaretab i Danmark.

Læs også: Nyt initiativ skal samle Danmark mod madspild

”Hvis vi gerne vil gøre noget godt for vores miljø og vores begrænsede ressourcer, er nedbringelse af madspild og fødevaretab et rigtig godt sted at starte. Det er afgørende, at vi bliver klogere på effekten af de tiltag, vi sætter i gang, og at vi adresserer madspild og fødevaretab i hele værdikæden fra jord til bord. Jeg vil derfor arbejde på at etablere en tænketank, som skal sikre et tæt samarbejde mellem de bedste kræfter på området,” siger miljø- og fødevareministeren.

Der smides årligt 1.200 mia. dollars (7.700 mia. kroner) i hele verden, viser ny rapport om madspild fra konsulenthuset Boston Consulting Group. Det tal kan reduceres med 700 mia. dollars, hvis der bliver handlet på fem konkrete indsatsområder.

Visionen med tænketanken
Planen med det kommende samarbejde er, at det skal samle virksomheder, myndigheder og forskere i en tænketank. Den nye tænketank skal kunne rådgive, selv foreslå initiativer, indsamle viden og se på, hvordan forretningsmodeller, tekniske løsninger samt andre indtjeningsmetoder kan være en fordel for alle aktører.

Miljø- og Fødevareministeriet lægger vægt på, at det er helt afgørende at civilbefolkningen engageres i dagsordenen.

Læs også: Kampen mod madspild fortsætter

Tænketanken skal bl.a. undersøge, om der er opbakning til at indføre en frivillig ordning om et fælles reduktionsmål for fødevarer.

Miljø- og Fødevareministeriet planlægger nu et åbent møde, hvor planen om tænketanken skal præsenteres og hvor relevante virksomheder vil blive inviteret til samråd.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere