11.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Miljøeksperter i opråb til regeringen: forkert omregningspris sænker grønne investeringer

Finansministeriet benytter en meget lav pris til at beregne den forventede indtjening for salget af CO2-kvoter. Grønne tiltag virker derfor dyrere, lyder det fra eksperter.

Regeringen gemmer reelt på 800 millioner kroner, fordi de udregner overskuddet fra salget af CO2- kvoter med en pris, der er tre gange så lav som markedsprisen, skriver altinget.dk.

Konsekvenser er, at den grønne omstilling bliver dyrere, mener to eksperter.

Læs også: Den grønne BNP genopstår for private midler

”Det er urealistisk lavt bedømt ud fra dagens situation,” lyder vurderingen fra Jørgen Henningsen, der er tidligere direktør for EU-Kommissionens Generaldirektorat for Miljø og nuværende seniorrådgiver i Concito, til altinget.dk.

Markedsprisen er i dag på 150 kr. pr. CO2-kvote, og regeringen regner med en pris på 47,05 kr. i finansudspillet for 2019, påpeger han.

Og han er ikke den eneste, der kritiserer beregningen. Klimarådets formand, Peter Birch Sørensen, mener, at grønne tiltag dermed ser dyrere ud end de reelt er.

Læs også: Regeringen skylder 450 millioner i global bæredygtig udvikling

“Tiltag for at fremme vedvarende energi vil synes dyrere for statskassen, end de reelt er. Investorer, der investerer i vedvarende energi, vil kræve mindre i tilskud ved en høj CO2-pris og dermed også en høj elpris,” siger han til altinget.dk.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere