Regeringen skyder 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling

Danmark investerer 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling. Pengene går til nogle af verdens fattigste og mest udsatte lande. Sådan lyder det fra Udenrigsministeriet.

Danmark har netop fornyet sit bidrag til den Globale Miljøfond med 450 millioner kroner. Beløbet skal gå til at styrke ligestilling og bekæmpe klimaforandringer, som fx. plastikforurening, i verdens fattigste lande. PR-foto..

24.07.2018

CSR.dk

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har senest besluttet at forny bevillingen på 450 millioner kroner til den Globale Miljøfond, som Danmark førhen har støttet. Fonden sigter mod at fremme bæredygtige løsninger i verdens ulande.

”Den Globale Miljøfond er et vigtigt instrument i indsatsen mod klimaforandringerne og globale miljøudfordringer, eksempelvis plastikforureningen i havene. Derfor styrker regeringen fondens arbejde med 450 millioner kroner,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Læs også: Connie Hedegaard: Fem råd til at blive bæredygtig

Foruden bekæmpelse af klimaskadelige forandringer rundt omkring i verden skal pengene i løbet af de kommende fire år også bruges til at bane vejen for et større fokus på køn og ligestilling.

Kort om den Globale Miljøfond:

  • Den Globale Miljøfond blev etableret i 1992 ved den første Rio-konference og finansierer gennemførslen af Parisaftalen samt andre globale miljøkonventioner i nogle af verdens fattigste og skrøbeligste lande. 
     
  • Fonden er også en vigtig samarbejdspartner i den grønne omstilling i mellemindkomstlande, som står overfor strategiske valg med stigende behov for energi og vand til deres vækst og udvikling.

Kilde: Udenrigsministeriet

”Ofte er det kvinder i udviklingslandene, der bliver hårdest ramt af f.eks. klimaforandringer, de har færrest midler til at håndtere oversvømmelser, tørke, temperaturstigninger, og mindst indflydelse på klima og miljøtiltag. Det er derfor afgørende, at køn og ligestilling integreres konsekvent fra start til slut i projekterne, og at kvinders vilkår forbedres via miljø- og klimaprojekterne. Det er en dagsorden, GEF vil levere på”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Danmark er historisk den 10. største donor til den Globale Miljøfond og bidrog med 435 millioner kroner under den sidste genopfyldning i fonden i 2014.

- EST

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø

PwC Danmark
Webinar
Sustainability Reporting Beyond CSRD

- What and How

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online