Regeringen skyder 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling

Danmark investerer 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling. Pengene går til nogle af verdens fattigste og mest udsatte lande. Sådan lyder det fra Udenrigsministeriet.

Danmark har netop fornyet sit bidrag til den Globale Miljøfond med 450 millioner kroner. Beløbet skal gå til at styrke ligestilling og bekæmpe klimaforandringer, som fx. plastikforurening, i verdens fattigste lande. PR-foto..

24.07.2018

CSR.dk

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har senest besluttet at forny bevillingen på 450 millioner kroner til den Globale Miljøfond, som Danmark førhen har støttet. Fonden sigter mod at fremme bæredygtige løsninger i verdens ulande.

”Den Globale Miljøfond er et vigtigt instrument i indsatsen mod klimaforandringerne og globale miljøudfordringer, eksempelvis plastikforureningen i havene. Derfor styrker regeringen fondens arbejde med 450 millioner kroner,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Læs også: Connie Hedegaard: Fem råd til at blive bæredygtig

Foruden bekæmpelse af klimaskadelige forandringer rundt omkring i verden skal pengene i løbet af de kommende fire år også bruges til at bane vejen for et større fokus på køn og ligestilling.

Kort om den Globale Miljøfond:

  • Den Globale Miljøfond blev etableret i 1992 ved den første Rio-konference og finansierer gennemførslen af Parisaftalen samt andre globale miljøkonventioner i nogle af verdens fattigste og skrøbeligste lande. 
     
  • Fonden er også en vigtig samarbejdspartner i den grønne omstilling i mellemindkomstlande, som står overfor strategiske valg med stigende behov for energi og vand til deres vækst og udvikling.

Kilde: Udenrigsministeriet

”Ofte er det kvinder i udviklingslandene, der bliver hårdest ramt af f.eks. klimaforandringer, de har færrest midler til at håndtere oversvømmelser, tørke, temperaturstigninger, og mindst indflydelse på klima og miljøtiltag. Det er derfor afgørende, at køn og ligestilling integreres konsekvent fra start til slut i projekterne, og at kvinders vilkår forbedres via miljø- og klimaprojekterne. Det er en dagsorden, GEF vil levere på”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Danmark er historisk den 10. største donor til den Globale Miljøfond og bidrog med 435 millioner kroner under den sidste genopfyldning i fonden i 2014.

- EST

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V