24.07.2018  |  Samfund

Regeringen skyder 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling

Danmark investerer 450 millioner kroner i global bæredygtig udvikling. Pengene går til nogle af verdens fattigste og mest udsatte lande. Sådan lyder det fra Udenrigsministeriet.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har senest besluttet at forny bevillingen på 450 millioner kroner til den Globale Miljøfond, som Danmark førhen har støttet. Fonden sigter mod at fremme bæredygtige løsninger i verdens ulande.

”Den Globale Miljøfond er et vigtigt instrument i indsatsen mod klimaforandringerne og globale miljøudfordringer, eksempelvis plastikforureningen i havene. Derfor styrker regeringen fondens arbejde med 450 millioner kroner,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Læs også: Connie Hedegaard: Fem råd til at blive bæredygtig

Foruden bekæmpelse af klimaskadelige forandringer rundt omkring i verden skal pengene i løbet af de kommende fire år også bruges til at bane vejen for et større fokus på køn og ligestilling.

Kort om den Globale Miljøfond:

  • Den Globale Miljøfond blev etableret i 1992 ved den første Rio-konference og finansierer gennemførslen af Parisaftalen samt andre globale miljøkonventioner i nogle af verdens fattigste og skrøbeligste lande. 
     
  • Fonden er også en vigtig samarbejdspartner i den grønne omstilling i mellemindkomstlande, som står overfor strategiske valg med stigende behov for energi og vand til deres vækst og udvikling.

Kilde: Udenrigsministeriet

”Ofte er det kvinder i udviklingslandene, der bliver hårdest ramt af f.eks. klimaforandringer, de har færrest midler til at håndtere oversvømmelser, tørke, temperaturstigninger, og mindst indflydelse på klima og miljøtiltag. Det er derfor afgørende, at køn og ligestilling integreres konsekvent fra start til slut i projekterne, og at kvinders vilkår forbedres via miljø- og klimaprojekterne. Det er en dagsorden, GEF vil levere på”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Danmark er historisk den 10. største donor til den Globale Miljøfond og bidrog med 435 millioner kroner under den sidste genopfyldning i fonden i 2014.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere