18.05.2023  |  Klima, miljø og energi

Miljøstyrelsen miljøgodkender det første fuldskala PtX-anlæg i Danmark

Fra 2024 vil Solar Park Kassø producere og sælge e-metanol fra Danmarks første fuldskala PtX-anlæg i Kassø, Aabenraa. Miljøstyrelsen har nemlig netop miljøgodkendt projektet.

Miljøstyrelsen har netop godkendt Danmarks første PtX-anlæg i fuldskala i tæt samarbejde med Arbejdstilsynet, Beredskabsstyrelsen, Brand og Redning Sønderjylland og Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Erhvervsstyrelsen støtter dansk power-to-x-projekt med trecifret millionbeløb

”Miljøstyrelsen er meget glade for at kunne understøtte den grønne omstilling ved at meddele miljøgodkendelse til Solar Park Kassø ApS. Godkendelsesprocessen har været udfordrende, da PtX anlægget er det første fuldskalaanlæg til produktion af e-metanol herhjemme,” siger kontorchef Morten Rickers Østergaard fra Miljøstyrelsen.

E-metanolen skal både bruges som CO2-neutralt brændstof til Mærsks containerskibe og til at producere mere bæredygtig plastik til Lego og Novo Nordisk. Anlægget forsynes med vedvarende energi fra den nærliggende Kassø Solpark, der er den største solpark i Nordeuropa.

Læs også: Gødningsfabrik skal indfri landbrugets grønne ambitioner

Miljøpåvirkningerne er behandlet i en offentlig miljøvurderingsproces, hvor borgere, interesseorganisationer og myndigheder også har haft mulighed for at komme med input.

”I miljøgodkendelsen til Solar Park Kassø ApS stiller vi krav om, at virksomheden skal indføre et energiledelsessystem på anlægget, så virksomheden vedvarende og systematisk arbejder for at optimere processer og udnytte overskudsvarmen fra procesanlægget. Vi forventer at stille lignende krav på andre større PtX-anlæg i fremtiden,” siger kontorchef Morten Rickers Østergaard.

Solar Park Kassø ApS forventer at påbegynde produktionen af e-metanol på anlægget i starten af 2024.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere