19.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Erhvervsstyrelsen støtter dansk power-to-x-projekt med trecifret millionbeløb

Et dansk projekt med Ørsted i spidsen har netop modtaget 600 millioner kroner i støtte til at udvikle nye power-to-x-projekter.

Danmark store potentiale indenfor power-to-x-teknologi kan bidrage til europæisk energiuafhængighed og bekæmpelse af klimaforandringerne.

Det er grundlæggende ambitionen i det danske projekt ”Green Fuels for Denmark”, som Ørsted står i spidsen for og som skal realiseres i samarbejde med Mærsk, DSV, DFDS, SAS og Københavns Lufthavne.

Og med en hjælpende hånd fra Erhvervsstyrelsen på 600 millioner kroner, kommer parterne et skridt tættere på at realisere projektets ambitioner, skriver Børsen.

Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035

”Vi er meget glade for støtten fra den danske regering til Green Fuels for Denmark-projektet, og vi vil gerne rose Danmark for at gå forrest i kampen mod klimaforandringerne – også i de sektorer, hvor det er vanskeligt at nedbringe CO2-udledningen,” fortæller Anders Nordstrøm, der er driftsdirektør hos Ørsteds power-to-x-forretning, i en pressemeddelelse.

Power-to-x-projektet er delt op i en række faser, og her skal støtten realisere de første to. Det går blandt andet ud på at producere grøn brint til lastbiler og nok e-metanol til skibe og færger.

Partnerne planlægger også at påbegynde produktionen af syntetisk flybrændstof. Teknologien kan nemlig få stor betydning for flybranchen, mener Christian Poulsen, COO i Københavns Lufthavne.

Læs også: EU vil sælge CO2-kvoter til finansiering af grøn energi

”Power-to-x har stor betydning for den grønne omstilling af luftfarten. Det er helt afgørende at vi får sat gang i udviklingen og produktionen af Ptx. Med de nødvendige rammebetingelser kan den danske IPCEI-støtte være med til at sikre Green Fuels for Denmark og vise vejen frem mod en mere bæredygtig luftfart,” oplyser han i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen har tildelt flagskibsprojektet de 600 millioner kroner som en del af Danmarks deltagelse i det europæiske IPCEI-program, som står for ”important project of common european interest.”

Programmet har til formål at oprette eller udbygge brintindustrien i EU.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere