Erhvervsstyrelsen støtter dansk power-to-x-projekt med trecifret millionbeløb

Et dansk projekt med Ørsted i spidsen har netop modtaget 600 millioner kroner i støtte til at udvikle nye power-to-x-projekter.

Projektet er delt op i faser og skal i første omgang producere brint til lastbiler og elektrofuels til skibsfarten. Arkivfoto..

19.12.2022

CSR.dk

Danmark store potentiale indenfor power-to-x-teknologi kan bidrage til europæisk energiuafhængighed og bekæmpelse af klimaforandringerne.

Det er grundlæggende ambitionen i det danske projekt ”Green Fuels for Denmark”, som Ørsted står i spidsen for og som skal realiseres i samarbejde med Mærsk, DSV, DFDS, SAS og Københavns Lufthavne.

Og med en hjælpende hånd fra Erhvervsstyrelsen på 600 millioner kroner, kommer parterne et skridt tættere på at realisere projektets ambitioner, skriver Børsen.

Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035

”Vi er meget glade for støtten fra den danske regering til Green Fuels for Denmark-projektet, og vi vil gerne rose Danmark for at gå forrest i kampen mod klimaforandringerne – også i de sektorer, hvor det er vanskeligt at nedbringe CO2-udledningen,” fortæller Anders Nordstrøm, der er driftsdirektør hos Ørsteds power-to-x-forretning, i en pressemeddelelse.

Power-to-x-projektet er delt op i en række faser, og her skal støtten realisere de første to. Det går blandt andet ud på at producere grøn brint til lastbiler og nok e-metanol til skibe og færger.

Partnerne planlægger også at påbegynde produktionen af syntetisk flybrændstof. Teknologien kan nemlig få stor betydning for flybranchen, mener Christian Poulsen, COO i Københavns Lufthavne.

Læs også: EU vil sælge CO2-kvoter til finansiering af grøn energi

”Power-to-x har stor betydning for den grønne omstilling af luftfarten. Det er helt afgørende at vi får sat gang i udviklingen og produktionen af Ptx. Med de nødvendige rammebetingelser kan den danske IPCEI-støtte være med til at sikre Green Fuels for Denmark og vise vejen frem mod en mere bæredygtig luftfart,” oplyser han i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen har tildelt flagskibsprojektet de 600 millioner kroner som en del af Danmarks deltagelse i det europæiske IPCEI-program, som står for ”important project of common european interest.”

Programmet har til formål at oprette eller udbygge brintindustrien i EU.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V