17.04.2015  |  Supply chain

Modefirmaer bruger færre kemikalier i forsyningskæden

Milliardvirksomheder som H&M og Adidas har forbedret indsatsen, når det handler om at neddrosle brugen af kemikalier i forsyningskæden.

Nogle af verdens største mode- og tekstilproducenter som H&M, Adidas, Benetton og Levi’s, har alle gjort en aktiv indsats for at sikre en grønnere forsyningskæde med færre kemikalier. Det skriver branchemediet Supplymanagement.com.

Således viser en opgørelse fra Greenpeace, at flere af verdens største producenter, der står for ti procent af omsætningen i verdens samlede tekstilbranche, gør en aktiv indsats for at blive fri af kemikalier. Kemikalier, som tekstilindustrien historisk set har været storbruger af.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Miljømærker hjælper virksomheders grønne indkøb

Greenpeace oplyser blandt andet, at verdens anden største modefirma, svenske H&M, helt har stoppet brugen af PFC-kemikalier, mens Adidas og Benetton har haft gang i selvransagelsen og holder skarpt øje med, hvilke kemikalier de bruger i alle dele af deres forsyningskæde.

Kampagnestaben fra Greenpeace, der står bag projektet Detox Catwalk, mener, at det er global lovgivning om brugen af kemikalier for tekstilbranchen, der har gjort udslaget.

Dog forårsager branchen fortsat store miljømæssige problemer - blandt andet i den indonesiske hovedstad Jakarta, hvor 80 procent af vandet vurderes som forurenet grundet tekstilindustrien.

Læs også: Burberry vil fjerne giftige kemikalier i deres tøj

Af virksomheder som Greenpeace kritiserer for ikke at gøre nok, er blandt andre danske Bestseller, samt highend-brands som Hermès, Giorgio Armani, Versace og Dolce Gabbana. 

-JPN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere